Kenyerespajtások

2018. január 05. 10:34

2017-ben az önkényuralom diadalmasan előrehaladt az egész világon.

2018. január 05. 10:34
Bokros Lajos
Modern Magyarország Mozgalom

„Nem véletlen, hogy Orbán rajongva szereti az amerikai elnököt. Egyéniségük, jellemük jórészt azonos. Más kérdés, hogy Trump nem veszi észre Orbánt, de hát az orrszarvúnak rossz a látása; csak akkor veszi észre a mezei pockot, amikor már eltaposta. Vagy még akkor sem. (...)

Mind Trump, mind Orbán mestere annak, hogy egészen mást mondjon, mint amit tesz. Trumpot sokan pluto-populistának nevezik, hiszen intézkedései a szuper-gazdagoknak kedveznek, miközben szónoklatai a feldühödött és elégedetlen kisembert szólítják. Szerencsére van különbség. Trump ez ideig mindössze meggyengítette a liberális, vagyis a jog uralmán alapuló demokráciát, Orbán viszont elpusztította azt. Amit Orbán és hasonszőrű társai megszépítve illiberális demokráciának hívnak, az nem más, mint a formális népszavazáson nyugvó diktatúra, szép magyar szóval: önkényuralom. 

2017-ben az önkényuralom diadalmasan előrehaladt az egész világon, nem mellesleg éppen azért, mert az USA – legalábbis ideiglenesen – megszűnt a liberális demokrácia fáklyavivője lenni. Trump saját hazájában ugyan nem tudta eltiporni a fékeket és ellensúlyokat – így a végrehajtó hatalomtól független sajtót és igazságszolgáltatást – de naponta tesz botrányos kijelentéseket, amelyek sejtetik, hogy szívesen megtenné. 

A világ szabadságszerető demokratái számára azonban kellene a fáklya, mert enélkül hideg és sötét van. Amíg az amerikai elnök csipogva (Twitter) tombol, addig a világon szabadon virágzik a kínai-orosz-török-azeri és mindenféle más önkényuralom.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2018. január 07. 18:41
Lalyos te legalább úgy világítanál mint a néger szájában a Negro.
Peter8811
2018. január 07. 18:38
"Más kérdés, hogy Trump nem veszi észre Orbánt, de hát az orrszarvúnak rossz a látása; csak akkor veszi észre a mezei pockot, amikor már eltaposta. Vagy még akkor sem. (...)" Bírom amikor a Panamai Patkány Pockozik. Ez legalább olyan jó mint a Moder Magyarország félnyugdíjjal Mozgalom.
Peter8811
2018. január 07. 18:33
Tévedtél Lalyos nem Orvóna hanem Hellervóna.
Himalája
2018. január 07. 18:28
"Amíg az amerikai elnök csipogva (Twitter) tombol, addig a világon szabadon virágzik a kínai-orosz-török-azeri és mindenféle más önkényuralom.” Lehet igaza van az önkényuralommal kapcsolatban. Hisz a Bokros csomagot is, annak következményeit is, az emberek önkéntesen vállalták magukra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!