Krokodilok könnyei

2018. január 15. 06:39

Aki leragad a politikai marketingnél, és a tágra nyílt szemű kislányokkal azonosítja a migránsokat, az egyszerűen nem vállalja a rá eső felelősséget. Az saját népét s tágabb lakókörnyezetét sodorja veszélybe.

2018. január 15. 06:39
Sitkei Levente
Magyar Idők

„Mégis, szinte naponta tűnik úgy, hogy az Európai Unió egyes vezetői hollywoodi filmként fogják fel a világot. Segíteni kell azoknak, akik rászorulnak, ez nem is kérdés. A bajbajutottnak valóban oda kell nyújtani a karunkat, a ruhátlant felruházni, az éhezőnek kenyeret adni. Ez még csak nem is keresztényi alapvetés, hanem az emberi természetből fakadó kötelesség. Ha a migrációs válságról beszélünk, lehet természetesen tágra nyílt szemű, gyönyörű barna kisgyerekekkel fotózkodni, hiszen így is el lehet adni a politikai portékát, de nem szabad összekeverni a marketinget a szeretettel.

Magyarország egy szövetségi rendszer tagja, amelyet Európai Unió­nak hívnak, és nemcsak azokért vállal emberi felelősséget, akik a kezüket nyújtják, hanem azokért is, akik itt élnek a hazában, az elszakított területeken, valamint távolabb tőlünk, de még a kontinensen belül. A rendszer igen bonyolult és szövevényes, egyenjogú tagok alkotják egymástól eltérő lehetőségekkel és felelősséggel.

Aki leragad a politikai marketingnél, és a tágra nyílt szemű kislányokkal azonosítja a migránsokat, az egyszerűen nem vállalja a rá eső felelősséget. Az saját népét s tágabb lakókörnyezetét sodorja veszélybe. Teszi ezt azért, hogy saját magának újabb szavazókat találjon a következő választásokra, és üthessen egy derekasat a szerinte embertelen, hideg és számító ellenfelén. Az említett hideg és számító ellenfele pedig programot indít azért, hogy megmaradhassanak a keresztények keresztényként, a szíriaiak szíriaiként, az osztrákok osztrákként. Ideológiai összeütközés, amelyből nehéz győztesként kikerülni, ugyanis ez nem egy hollywoodi film.

Az alapvető tények azonban azt mutatják, hogy az annyiszor bírált és elutasított magyar álláspont valóban józanabb, átgondoltabb és emberközelibb, mint a németországi mantra. Aki tényleg azt hiszi, hogy egy messzi földről érkező ember csak azért telepszik le egy általa ismeretlen országban, ismeretlen kultúra gyermekei között, akik egy bitang nehéz nyelvet beszélnek, mert egy csapat öltönyös alak erről határozott egy brüsszeli irodában, és boldogan eljátssza a rá szabott szerepet – gyrossütőt nyit és gyermekeiből fogorvos lesz –, az nagyon bizarr lelkivilágú és semmit se tud az életről. Számára a migráns nem ember, hanem politikai projekt, és semmi különbséget nem tesz a szükséget szenvedő és az ügyeskedő között.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2018. január 15. 17:49
Állampárti propaganda.
józan paraszti ész
2018. január 15. 11:12
Migráns egyet sem fogadtak be, csak menekültet, azok jelentős részét is csak ideiglenesen. Ha jól tudom jelentős részük kiskorú. Ha a szabályosan a tranzitzónában papírokkal belépőt kisgyerekes család anyát kiutasítanák, hogy vísítoznátok! Titkos pedig egyáltalán nem volt, csak valamelyik [email protected] most találta meg a neten az adatot, és azt hiszi ő [email protected] a spanyol viaszt.
madarasi.abel
2018. január 15. 08:08
mindennapi migráncsozásunkat add meg nékünk ma de bocsásd meg nekünk a bennünk élő sötétséget és szabadíts meg az önző gyűlölettől mert tied az ország, a hatalom, a dicsőség.
Toledo
2018. január 15. 07:26
Ez igy igaz. Az ómigránsaikkal is ilyen racionális megközelítés lenne indokolt, nem a jelenlegi simogató, elnéző, felelőtlen purdé gyártásra ösztönző , és az olcsón megvehető szavazó kegyeit kereső politika.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!