Félelem nélkül sikerülhet

2018. január 19. 13:03

A félelemkeltés, az emberek izgalomban, rettegésben tartása nem keresztény, nem konzervatív és nem is polgári módszer.

2018. január 19. 13:03
Szabó Zsolt
Magyar Nemzet

„Az álszent riogatás azonban a visszájára fordult, amikor kiderült: Orbán Viktor kormánya csak tavaly ezerháromszáz menekültet fogadott be titokban. Családtagokkal együtt pedig csaknem húszezernyi »gazdag migránst« a letelepedési kötvényekkel segítettek ahhoz, hogy Magyarországon élhessen korlátlan ideig. Ha ezekre az emberekre gondoltak mint potenciális veszélyre, akkor azt kellene feltételeznünk, hogy most éppen a Fidesz „rontott rá saját nemzetére”. Az is felvetődhet: hiába az erős kerítés, a sokmilliónyi népszavazási voks, az egyértelmű felhatalmazás, hiába a konzultációs kérdőívek, a magyar kormány képtelen megvédeni az országot.

A félelemkeltés, az emberek izgalomban, rettegésben tartása nem keresztény, nem konzervatív és nem is polgári módszer. Ez a náci és a kommunista pártok sajátja. Félreértés ne essék: még erős túlzással sem lehet egyenlőségjelet tenni a Fidesz politikája és a milliók haláláért felelős ideológiák között. Mindazonáltal Kovács Zoltán kormányszóvivő a Financial Timesnak mondott és a HVG.hu által idézett szavainak a fele sem tréfa: »Csak a választott képviselők politizálhatnak legitim módon.« Ahol a politizálás nem alapvető joga minden embernek, társaságnak, csoportnak, pártnak és szervezetnek, lehet bár „stabil és nagy a jólét«, ott nincs szabadság és demokrácia.

Sokan tanácstalanok vagyunk: mitévők legyünk, mi a jó megoldás? Szent II. János Pál pápa csaknem negyven esztendővel ezelőtti beiktatásakor azt üzente: »Ne féljetek! Nyissátok ki, sőt tárjátok szélesre a kapukat Krisztusnak! Nyissátok meg az államok határait, a gazdasági és politikai rendszereket, a kultúra, civilizáció és haladás tágas birodalmát az ő megmentő hatalmának! Ne féljetek!«

Ha nem félünk, sok minden sikerülhet. Áprilisban és azután is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2018. január 20. 11:27
1. Félelemkeltés nincs , kampány van . 2. A szerző a már sokszor megcáfolt téziseket , csúsztatásokat adja elő . De a lényeg : nálunk beülhetsz a metróra félelem nélkül , nyugaton már nem . Nálunk nincsenek No-go zónák , másutt nyugaton már mindenütt vannak . 3. Az ottani mindennapi-folytonos félelemről már nem is beszélve . Ott nem az a kérdés , lesz-e újabb merénylet , hanem mikor...
néhai Ch.Pilot
2018. január 19. 20:53
Már megint Krisztus... már a csapból is Ő folyik a ballib csőcselék térfelén. Lassan tényleg Szupersztár lesz - Rice és Webber látnokok voltak :-) Igaz, Ő maga is megmondta: és íme, én veletek vagyok minden nap. Ja, csak mi valahogy nem ilyen módon képzeltük :-) Most jöttem rá: az ateisták új módszere, hogy megutáltassák az emberekkel a vallást, hogy folyton Krisztust meg az ő tanításait emlegetik. Unásig, rogyásig. Meg azt, hogy ők jobban megfelelnek a kereszténység kritériumainak, mint maguk a keresztények (akiket ők - az ateisták- egyébként gyűlölnek). Kettős paradoxon. De a NON PLUS ULTRA ez a mondat: "Ahol a politizálás nem alapvető joga minden embernek, társaságnak, csoportnak, pártnak és szervezetnek, lehet bár „stabil és nagy a jólét«, ott nincs szabadság és demokrácia." Persze akadnak kivételek, igaz, Szabó elvtárs? Nem politizálhat az Egyház, meg az egyik hódmezővásárhelyi plébános. Pedig minden itt felsorolt kitételnek megfelelnek, hiszen a plébános egy ember, az Egyház meg csoport, társaság, vagy szervezet. csak nem megint kettős a mérce "a Vigyázó Ferenc utcában" , Simicska-csicska?! :-)
olvaso9
2018. január 19. 16:11
Nem félünk. Sikerülni fog (de nem az, amire a szerző gondol).
Öreg
2018. január 19. 15:30
Tiltakozom az ellen, hogy a mai MN mondja meg milyennek kellene lenni egy kereszténynek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!