Mi lesz majd másnap?

2018. március 22. 07:25

A cél közös: eltakarítani Orbán Viktort. Ez azért elég szegényes jövőkép, és az országra nézve eléggé kétségbeejtő.

2018. március 22. 07:25
Nagy Dóra
Magyar Hírlap

„Hol közelebb, hol távolabb állnak egymástól, irányvonalaikban, módszereikben különböznek egymástól. A választópolgár ismeri ezeket a meghatározásokat, tudja, melyik párt mit képvisel, és eszerint le is tudja rá adni a szavazatát. Ismeri az irányvonalat, ami mentén megkapja a közelebbi és távolabbi jövőképet. A Fidesznél világos az irány, tudjuk, ki a vezető, látjuk a jelölteket. A másik oldalon azonban fogalmuk sincs, mit kezdjenek a jövőnkkel.

Az ellenzéki pártok, felbuzdulva Hódmezővásárhely sikerén (amit azért erős túlzás saját maguknak tulajdonítani, bár úton-útfélen megteszik ezt), úgy döntöttek, azt a taktikát választják, hogy visszalépkednek az általuk legesélyesebbnek tartott ellenzéki kihívó javára. Ennek értelmében láthatunk ugyan plakátokat, szórólapokat a jelöltjeik képeivel, de közben a »kedves választóink, kérem a választókerület legesélyesebb ellenzéki kihívóját támogassák« felhívással kampányolnak. Ami, valljuk be, kissé ambivalens, és nem is igazán érthető, hogy kire is gondolnak maguk közül, hiszen vannak egy páran.

A cél közös: eltakarítani Orbán Viktort. Ez azért elég szegényes jövőkép, és az országra nézve eléggé kétségbeejtő. Nem azért, mert nem lehetséges, hogy a jövőben nem Orbán Viktornak hívják a miniszterelnököt, hanem azért, mert nem látjuk, hogy ha nem így, akkor mégis, hogy fogják hívni. Az ellenzéki pártok teljes identitásfeladást hajtottak végre, éppen ezért ki tudja, most kire fog szavazni a választópolgár az ő esetükben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2018. március 23. 08:43
"...A cél közös: eltakarítani Orbán Viktort. Ez elég szegényes jövőkép, és az országra nézve eléggé kétségbeejtő." Több, mint "kétségbeejtő! Mert! "Eltakaritani" a MOCSKOT a SZEMETET szokták. Dr.Orbán pedig egy ZSENIÁLISAN KIVÁLÓ IGAZ MAGYAR POLITIKAI SZEMÉLYISÉG!!! Persze tudom: A jelenlegi ellenzék prominensei és szószólói nem így látják, ők "eltakaritandónak" vélik KIVÁLÓ MINISZTERELNÖKÜNKET. Sőt engem aki a fentieket MERÉSZELTEM leirni: engem is seggnyalónak, fideszbérencnek, bértollnoknak és a faszom tudja még minek neveznek majd és minősitenek. De mindegy, ez engem nem érdekel, én tudom, amit tudok. Hogy ők, a mai magyar ellenzék bizonyos hangadói: ÖNMAGUKAT MINŐSITIK ezzel az "eltakaritással" meg a Dr.O.-ról való beszédmódjukkal. Amit akkor sem szabadna, ha jogos tartalmi kifogásaik lennének és vádaskodásaikban zagyván nem hazudoznának Dr.O.-ról összevissza mindent. MERT EZ NEM PROGRAM ÉS NEM PERSPEKTIVA, S HOGY NEM AZ, AZT NÉHÁNY KÖZÜLÜK--AZ ELLENZÉKIEK KÖZÜL--JÓMAGA IS TUDJA.Többek között Karácsony Gergely ezért is állt elő azzal, hogy egy időre ő--Karácsony--még úgymond "megtartaná" Orbánt "úgyvezető miniszterelnöknek"--mielőtt kiheréli és felköti.....
Edvind Johnsson3.0
2018. március 22. 18:34
Ugyan mi lenne másnap? Összeül az agytröszt és írnak egy szép levelet az IMF-nek.
Csigorin
2018. március 22. 10:38
Pont ez a baj, hogy azt definialjak celnak, ami valojaban csak eszkoz kene legyen.
Mindjárt
2018. március 22. 10:06
Mi lesz majd másnap? kérdezi Nagy Dóra a Mészáros Hírlap értollnoka. Hát, Dóra, kezdetnek megszünik az a féktelen lopkodás, nemzet fosztogatás amit a spicli fidesz maffia kormány végez. Több jut mindenre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!