Gégény öröme

2018. március 30. 11:18

Áder globális problémákon töpreng, melyeknek a megoldását az emberiség Magyarország elnökétől reméli, ki mástól.

2018. március 30. 11:18
Váncsa István
Élet és Irodalom

„Nemzeti szégyen, hogy Európa legegyenlőtlenebb társadalmai közé tartozunk, az elszegényedés tűrhetetlenül magas fokú kockázatával, mondta az államfő múlt hét szerdán azon a tanácskozáson, amely a szegénység és a társadalmi kirekesztődés elleni nemzeti stratégia kialakításával foglalkozott.

Természetesen az államfő, aki ezt a nemzetgyalázó szöveget előadta, nem Áder János volt, hanem Marcelo Rebelo de Sousa, Portugália köztársasági elnöke, a helyszín pedig a Calouste Gulbenkian Alapítvány székháza Lisszabonban. Áder ilyeneket már csak azért se mond, mert az ő horizontja ennél tágasabb, ő globális problémákon töpreng, vízgazdálkodás, élelmiszerbiztonság, megújuló energiaforrások és más effélék, melyeknek a megoldását az emberiség Magyarország elnökétől reméli, ki mástól.

A másik okot valójában nem is kéne mondanom, hiszen annyira nyilvánvaló.

Magyarország erős és büszke ország, amelyre Európa migrációtól gyötört népei reménykedő tekintetüket vetik. Az erős és büszke országok számára az elszegényedés kockázata mint probléma teljességgel ismeretlen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hunyadi Mátyás
2018. április 01. 10:40
Aljas ez a Váncsa. Mintha a Gyurcsány idejében nem lettek volna magyarok Londonban, vagy ne lettünk volna tele hajléktalannal. Persze a lényeget, a tőkés rendszer sötét oldalát, nem meri szóba hozni, mert másnap repül az állásából. Bérenc ő is.
Sulammit
2018. április 01. 00:40
Inkább írj egy újabb szakácskönyvet. Abban jobb vagy!
stevebacsi
2018. március 31. 21:24
egy ilyen szutyok ember miért okoskodik...ápolatlan koszos gusztustalan...találkoztam vele az utcán...ez egy patkány..az elméje is szutyok..
Lord Shen
2018. március 31. 14:28
Csak egy zsidó szidja megint magyarokat... lapozzunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!