Parancsolat

2018. április 28. 09:35

Ha a kormány tagjai a kőtáblára írt parancsok közül legalább hármat betartanának, jobb hely lenne ez az ország.

2018. április 28. 09:35
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

„A hazugság például ma is bűn. Mindezt amiatt érdemes most rögzíteni, mert Kásler Miklós onkológus, az oktatást és az egészségügyet is felügyelő humán tárca várományosa mondott a minap valami olyasmit: a halálos betegségek 70-80 százaléka elkerülhető a tízparancsolat betartásával. Nem egészen világos, hogy milyen típusú bűnökre illetve parancsolatokra utalhatott a tudós professzor, de ha netán az erkölcsi romlottság és a daganatos betegségek gyakorisága között tárt föl valamilyen rejtett összefüggést, az világszenzáció lenne. (Bár az Orbán-kormányban szerintem nem díjaznák miniszteri poszttal.)

Az is lehet persze, hogy nyelvbotlás volt, és a hét főbűnre gondolt; a bujaság és a torkosság bizonyítottan, a harag pedig nagy valószínűséggel szintén árthat az egészségnek. Azt viszont sajnos nem említette – holott kétségkívül igaz –, hogy ha a mindenkori kormány tagjai a kőtáblára írt parancsok közül legalább hármat következetesen betartanának, mennyivel jobb hely lenne ez az ország.

Az ötödikre (Ne ölj!), a hetedikre (Ne lopj!) és a nyolcadikra (Ne hazudj!) gondoltunk – amennyiben Kásler úrból valóban miniszter lesz, már azzal megszolgálná a fizetését, ha időnként figyelmeztetné minderre a kollégáit.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Volo
2018. április 29. 13:53
"... mondott a minap valami olyasmit:..." Azaz mondott valamit, de fogalmad sincs, hogy mit, de nem is számít, s fő az, hogy elböfögd, a semmidet, egy nem tudod mi, apropóján!
Vidėken újrakezdő
2018. április 29. 12:19
"János 13:34-35 Hungarian Károli (KAR) 34 Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; a mint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást."
cutcopy
2018. április 29. 09:25
"Az ötödikre (Ne ölj!), a hetedikre (Ne lopj!) és a nyolcadikra (Ne hazudj!) gondoltunk" Kivel gondolkodsz együtt, Gyuribával..?
péterx
2018. április 29. 07:23
Inkább az ellenzéket buzdítsa valami épkézláb elképzelés kidolgozására , a haza javára ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!