Az Európai Unió találkozása az Orbán-rendszerrel

2018. május 07. 06:49

A kilátásba helyezett intézkedések jó része amúgy is inkább azt célozza, hogy valamiként meggátolják, hogy a források elveszítsék uniós pénz jellegüket, és magánzsebbe vándoroljanak.

2018. május 07. 06:49
Mátyás Győző
168 Óra

„Márpedig valami készül »Brüsszelmoszkvában«, mert hogy a német meg a francia adófizető nem annyira rajong azért, hogy ő finanszírozza például a világtörténelem legtündökletesebb és legrapidabb »gázszerelőből multimilliárdos« projektjét.

Csak hát többesélyes az a kezdeményezés, hogy az Unió – mint azt a testület közleménye megfogalmazza – »felfüggessze, csökkentse vagy korlátozza az uniós finanszírozáshoz való hozzáférést a jogállamiságot érintő hiányosságok jellegével, súlyosságával és hatókörével arányos módon«.

Már hallhatók is azok a briliáns, a mi külgazdasági miniszterünk (khm) intellektuális horizontjához illeszkedő visszavágások, hogy az Uniónak azt a jó brüsszeli nagynénikéjét, mert úgy csinál, mintha a források »humanitárius adományok lennének. Ez azonban nem így van, a források járnak Közép-Európának, miután megnyitotta saját piacait, ahol a nyugati cégek óriási profitot tehettek zsebre«. Ok, még lehet is igazság abban, hogy itten a karvalytőke zabolátlan profitéhségének spekuláns mancsa letarolta a magyar gazdaságot. De akkor ez mindjárt menlevelet adna ahhoz, hogy néhány NER-klán szabadon fosztogathassa az uniós kasszát? És ez ok volna arra, hogy illiberálisan méreteseket pökjünk az uniós értékekre?

A kilátásba helyezett intézkedések jó része amúgy is inkább azt célozza, hogy valamiként meggátolják, hogy a források elveszítsék uniós pénz jellegüket, és magánzsebbe vándoroljanak. Illetve azt, hogy legalább olykor rá lehessen csapni azokra a kezekre, amelyek ezeket a zsebeket tömik. Csak hát a feltételek és a követelmények nem egészen világosak. Lásd: mikor tekintik például »a nyomozó hatóság és a közös büdzsét érintő korrupció és csalás kivizsgálásáért felelős ügyészség működését« nem megfelelőnek? Bár vélhetőleg ezt éppen arra értik, ha a hatóság poltosan úgy működik, mint nálunk. Vagyis ha a probléma fundamentális alkotóeleme. Ámde mit tehet az Unió a bíróságok függetlenségének ügyében egy olyan országban, ahol éppen most akarják NER-áramvonalasítani azokat? Az Európai Ügyészséggel való együttműködésre hogyan tudják rászorítani az országot, amikor a legfőbb orákulum ezt dafke-kérdésnek tekinti?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2018. május 07. 21:15
Mátyás Győző találkozása a valófasszal
puszika
2018. május 07. 14:42
Hinni a templomban szoktak nem a Rendőrfőkapitányaágon,főbohóc!!!
puszika
2018. május 07. 14:40
Azt kell mondanom Győző elvtárs,hogy te nem ismered a "kilátásba helyezett jntézkedéseket"! Még csak kísérletet sem tettél a megismerésükre. Szóval TÖKLÁMPA vagy hozzá. De azért írsz róla 168 tóra módra!! Balfirkász erény!!!
Korrupt Kornél
2018. május 07. 12:52
Matyi, csak vagdalkozni tudtok, minden bizonyíték hiányában! Akkor azt is lehet mondani, de egy tolvaj gazember vagy, aki az orosz államadósság 410 milliárdjából részesültél, jócskán kaptál belőle. Na ugye, téged is ki lehet kezdeni. Akkor emlegess lopst, ha bizonyítékod van. Amúgy mi a baj Mészárossal? '89 óta mennyien mennyit loptak ebben az országban, kezd a feltérképezést az elején!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!