Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Hamburg tele migránssal. És ez jót tesz neki

2018. július 23. 12:23

Barátságosabbak lettek. Színesebbek, befogadóbbak. Ezt a távolból érkezett idegeneknek köszönhetik, azok hatottak rájuk.

2018. július 23. 12:23
Kerékgyártó István
24.hu

„Turistaként feleségemmel egy hetet Hamburgban töltöttünk. A város gyönyörű, s hiába nagyváros, közel kétmilliós, még sincs rohanás, minden működik, az emberek kedvesek, az idelátogatónak az az érzése támad, szívesen lakna itt. Ebben nyilván a rengeteg parknak, a város közepén fekvő tónak, a három folyó találkozásának, a több mint kétezer hídnak is szerepe van.

Nagyon régen jártam már itt egyszer, és most feltűnt a változás.

Valahogy mediterránabb lett a város, a parkokban emberek piknikeznek, az éttermekhez, kávéházakhoz teraszokat alakítottak ki, hacsak nem esik, aki teheti, a szabadban tölt minél több időt. Az egykori dicsőséges Hanza város korábban hideg, olykor gőgös kalmárjai valahogy meglágyultak. Barátságosabbak lettek. Színesebbek, befogadóbbak. Ezt a távolból érkezett idegeneknek köszönhetik, azok hatottak rájuk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgójános
2018. július 24. 14:30
Ha ez tetszik Kerékgyártóéknak, ott a helyük, rajta, talán velük szemben is "befogadók" lesznek! Kár volt visszajönniük!
TAVIROZSA
2018. július 24. 13:51
Most jöttem haza Horvátországból (Opatija), csodálatos élmény volt: barátságos emberek, nyüzsgő élet, teraszokon kávézó derűs emberek, igazi mediterrán hangulat és .... sehol egy migráns !!! :D :D
Ready2
2018. július 24. 11:37
Ezeknek miert csak mindig "olyan erzese tamad", hogy jo lenne ott lakni? Miert mindig csak szeretnenek oda koltozni? Koltozzon mar ki az eg szerelmere! Itt volna mar az ideje, nagyon.
Mr.Falafel
2018. július 24. 07:55
Hamburg, lévén kikötőváros, a büdös kurva életben színes volt és befogadó. Ott évszázadokkal korábban is megfordult mindenféle náció és baromi jól érezték magukat. Szemben azzal, hogy a muszlim állatok manapság ott is problémát jelentenek. A szerző beteg és az egyetlen gyógymód szétlőni a hülye fejét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!