A korrupció mumusa

2018. szeptember 24. 21:06

Még jó, hogy vannak Sargentinik, akik segítenek eligazodni ebben a morális útvesztőben.

2018. szeptember 24. 21:06
Lánczi Tamás
Mozgástér

„A felszólaló nyugat-európai balliberális európai parlamenti képviselők az átláthatóság prófétáiként többek között olyan kijelentésekre ragadtatták magukat, hogy Magyarország az »Európai Unió legkorruptabb rendszere« (Udo Bullmann, német szociáldemokrata képviselő). A Sargentini-jelentés például felemlegeti a 4-es metróval kapcsolatos visszaéléseket, egy elegáns mozdulattal az Orbán-kormány nyakába varrva a Gyurcsány-Demszky-korszak kolosszális lenyúlását. Persze ez is csak egy volt a többi hazug vád között, de a korrupció egy olyan vissza-visszatérő téma, amivel a nyugat-európai politikai elit évtizedek óta igyekszik sakkban tartani az Unióhoz később csatlakozó közép-kelet-európai országok kormányait. Mert hát korrupció, az csak a Lajtától keletre létezhet. Az Európai Unió intézményeiben fogalmilag is kizárt, ott ugyanis »etikai panaszt« lehet megfogalmazni korrupciós vád helyett. Ugye érezzük, mennyivel jobb hely Brüsszel? Az elmúlt öt évben 24 »etikai panasz« érkezett európai uniós képviselők ellen, de a szankciók természetesen minden esetben elmaradtak.

A napokban az Amerikai Egyesült Államokban került napvilágra egy rendkívül súlyos korrupciós botrány, amiben egykori európai kormányfők és uniós csúcsbürokraták is érintettek. Paul Manafort amerikai politikai tanácsadó az Obama-adminisztráció idején 11 millió dollárt költött az Ukrajna elnökévé választott Viktor Janukovics nemzetközi támogatottságának növelésére. A kenőpénzből bőven jutott az Atlanti-óceán innenső partjára is: az egykori európai államfőként és uniós bürokraták VIP- klubjaként ismert »Habsburg-csoport« tagjai legalább 2 millió dollárt kaptak azért, hogy Európában lobbizzanak az ukrán vezetés mellett. A csoport vezetője az egykori osztrák kancellár, Alfred Gusenbauer, vezető tagjai pedig többek között az egykori olasz miniszterelnök és európai bizottsági elnök Romano Prodi és Aleksander Kwasniewski lengyel elnök. A szocialista Kwasniewski egyébként egy időben volt a Habsburg-csoport tagja, és vezette az ukrán helyzet felmérésével foglalkozó európai parlamenti missziót.

Azt se felejtsük el, hogy arról a Janukovicsról beszélünk, akit a Majdanon a nyugat hathatós támogatásával megbuktattak és a lezajlott puccsot pedig legitimnek tekintették, mondván, hogy Janukovics voltaképp Putyin embere volt. Természetesen amikor a dollármilliókat felmarkolták, ez még nem volt világos előttük. Hiába, nehéz kiigazodni, hogy etikailag mikor mi aggályos és mi nem. Nem könnyű lépést tartani a nyugati elit végletekig kifinomult etikai érzékének gyors változásával. Még jó, hogy vannak Sargentinik, akik segítenek eligazodni ebben a morális útvesztőben, különben hülyén halnánk meg.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2018. szeptember 25. 10:35
Az, hogy MAGÁTÓLÉRTETŐDŐ TERMÉSZETESSÉGGEL varrnak az Orbán kormány nyakába olyan korrupciós, sőt korrupt tevékenységeket, az önmagában mutatja és indikálja ennek az egész úgynevezett "jelentésnek" a koncepciós, AZAZ VELEJÉIG KORRUPT mivoltát. Tehát miközben ez az ú.n. "jelentés" próbál bemószerolni valakiket-másokat korrupciós váddal és egyebekkel, ezenközben ő maga tudatosan vét és követ el az általa vádként fölhozottnál MÉGNAGYOBB, ROMLOTTAN KORRUPT CSELEKEDETEKET! A baj csak az, hogy ezt a hazai szemét ellenzék elhallgatja, nem akarja tudni, vagy az is lehet hogy pontosan tudja és "jónagy elánnal" elleplezi, kvázi TÚL--és FELÜLDUMÁLJA, kvázi: hangerővel übereli. Hogy megteheti és ölég hatékonyan teheti meg EZ A MI KOMMUNIKÁTORAINKNAK is a hibája és negativ minősitése. És az "eredménye"--de inkább kudarca-- az a dolognak, hogy a hazai átlag politikafogyasztó társadalomrész elfogadja-benyalja a hazai ellenzéki sóderdumát--Sargentini jelentés ügyben legalábbis. Nekem "úgy" tűnik, aztán adja Isten, hogy tévedjek!
Fideath
2018. szeptember 25. 00:48
"Ha már szó van Ukrajnáról..." ---------------------------- De miért van szó Ukrajnáról? Hogy jön a magyar korrupcióhoz meg Sergentini-jelentéshez Ukrajna? Talán úgy hogy a Lánczi-féle narancslakájok semmit nem tudnak reagálni a megfogalmazott korrupciós vádakra, (valljuk be, pl. Mészáros gazdagodását elég nehéz kimagyarázni) ezért próbál keresni valami távoli ügyet amiben valamiféle európai politikusok is érintettek lehetnek? Ezért van szó Ukrajnáról?
NewHorizon
2018. szeptember 25. 00:15
Ha már szó van Ukrajnáról, visszaemlékezhetünk Obama külügyminiszter-helyettesére is, - Victoria Nuland-ra, - aki (soros györgy segitségével – lásd ‘narancs forradalom’) nagyban felelős az ott történtekért: https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=hu&js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&u=https%3A%2F%2Fconsortiumnews.com%2F2015%2F07%2F13%2Fthe-mess-that-nuland-made%2F&edit-text= Eredeti cikk angolul: https://consortiumnews.com/2015/07/13/the-mess-that-nuland-made/ Itt egy másik angol nyelvű cikk, mivel sajnos (valószinűleg a sok kép miatt) ezt a ‘google translate’ nem fogadta el: https://medium.com/@gmochannel/us-staged-a-coup-in-ukraine-brief-history-and-facts-898c6d0007d6
Fideath
2018. szeptember 25. 00:09
Akkor nézzük Lánczi érvét: Mivel valami amerikai-ukrán-Habsburg-kenőpénz ügy volt valamikor (amihez mi köze az EU-nak?) ezért teljesen rendben van hogy a magyar kormány ócska kifizetőhellyé silányította a magyar közbeszerzési rendszert ahol ipari mértékben gazdagítja a holdudvarát lopott közpénzmilliárdokból. Tehát Lánczi szerint ez most egy érv. Az mondjuk aranyos hogy ez a közpénzen élősködő seggnyaló narancslakáj még meg sem próbálja cáfolni a magyarországi korrupció tényét, csak kínkeservesen keres valami ukrán ügyet hogy "há' de ők is" kártyát be tudja vágni. Ez a szint még Lánczi-féle csúszómászó lakájkurváktól is gyenge.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!