Csak a mérsékelt politika vezethet jóra

2019. május 07. 09:52

Orbán Viktornak semmilyen építő gondolata nincs ezekről az embereket valóban húsbavágóan érintő dolgokról.

2019. május 07. 09:52
Szél Bernadett
Facebook

„Mélyen hiszek abban, hogy Európa jövője nem a politikai szélsőségekben van. A szélsőséges eszmék még sohasem vezettek semmi jóra a történelemben. Európa múltja és legsötétebb korszakai is egyértelműen arra figyelmeztetnek, hogy minden körülmények közt meg kell őriznünk a politikai józanságunkat és mértékletességünket. Csak a mérsékelt, az egymásban nem ellenséget, hanem barátot kereső, az ellentétek kiélezése helyett az együttműködést és a megoldást kereső politika az, amivel Európa nemzeteinek békés együttélését biztosítani tudjuk. 

Hiszem, hogy sehova sem vezet az a fajta megosztásra és ellenségkeresésre épülő, gyűlöletkeltő politika, amit Orbán Viktor képvisel. Semmi jóra nem vezet az a retorika, ami szembeállítja egymással a »dekadens európai elitet« az »életerős«, »vezető személyiségekkel« és »Európát átszövő liberális hálózatról« beszél. Európának, és benne a magyar embereknek nincs szüksége Orbán Viktor konfliktuskereső politikájára. 
Ki kell mondani, hogy elég volt a hazugságokra, az emberek megtévesztésére épülő politikából. Mindenkinek látnia kell, hogy az olyan populisták, mint Orbán Viktor, hatalmuk megtartása érdekében kitalált harcot vívnak kitalált ellenségekkel, ahelyett, hogy azzal foglalkoznának, ami a dolguk: az ország rendbe tételével, a valódi kormányzással. 

Propaganda helyett a kivándorlással, a közszféra bérválságával, az egészségügy katasztrofális helyzetével, a lakhatási válsággal, a devizahitelesek helyzetével. Nem egymást körberajongó félnáci pártvezetők önelégült szónoklatait akarjuk hallgatni arról, milyen nagy válságban van Európa, hanem arról akarunk hallani, milyen elképzeléseik vannak az Európát valóban kettéosztó szociális különbségekről, az olcsó bérmunkára alapozott kelet-európai gazdasági modell válságáról, a munkavállalók kizsákmányolásáról, a rabszolgamunkáról. Mi a véleményük a valódi válsághelyzetet okozó klímaváltozás elleni harcról, hogy akarják megvédeni - ha már - Európa és országuk polgárait a klímaváltozás drámai hatásaitól, unokáinknak megőrizni az élhető bolygót. 

Ezekről bezzeg nem beszélnek a populisták - mert Orbán Viktornak semmilyen építő gondolata nincs ezekről az embereket valóban húsbavágóan érintő dolgokról. Erre is gondoljunk akkor, amikor politikai döntéseket hozunk, amikor szavazunk az EP-választásokon!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ThunderDan
2019. május 07. 19:04
Mérsékelt politika: https://kuruc.info/galeriaN/2012/mtva181217_02.jpg :))))))))))))))
Akitlosz
2019. május 07. 18:54
Hinni a templomban kell, nem a politikában.
Box Hill
2019. május 07. 16:55
Akkor ordítozz és fetrengj mérsékelten az MTVA épületében.
Horst_Tappert
2019. május 07. 16:41
Jóba' kell lenni a csehszlovák elvtársakkal, igaz-e, Dettike? Odakúrjuk azt a szép nagy "vizerőművet" a Dunakanyar közepibe! Nos, a langyosakat kiköpi az Úr! Ezért nincs magácska már sehol, elvtársnő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!