CDU-válság

2019. június 14. 16:24

Nagyon hiányozni fog Angela Merkel a német belpolitikából.

2019. június 14. 16:24
Rónay Tamás
Rónay Tamás
Népszava

„Az uniópártok aggódva figyelték a nagykoalíciós partner SPD-nél történteket, ám most ugyanaz a sors fenyegeti a CDU/CSU-t, mint a szociáldemokratákat. Az európai parlamenti választás óta megjelent közvélemény-kutatások riasztóak a kereszténydemokraták szempontjából, akad olyan iroda, amely sosem mért ilyen alacsony értéket – 24 százalékot – az uniópártok számára. Ilyenkor pedig megkezdődik a kapkodás, a bűnbakkeresés, ami – mint az SPD példája is mutatja – épp az ellenkező hatást éri el és felgyorsítja az erjedés folyamatát.

A konzervatív szárny máris felvetette, kérjék ki a párttagság véleményét arról, ki legyen a kancellárjelölt, vagyis Annegret Kramp-Karrenbuer ne lépjen automatikusan Angela Merkel örökébe. Ezek a felvetések a lehető legrosszabb irányba viszik a pártot – figyelmeztetett igen józanul a szintén a konzervatívokhoz sorolt Friedrich Merz, aki Kramp-Karrenbauer legnagyobb riválisa volt a CDU tavaly decemberi elnökválasztásán.

Persze egy demokratikus politikai erőnél előfordulnak ilyen viták, a német pártoknál nem az a szokás, hogy az első számú vezető dönt egy személyben mindenről, s aki nem ért vele egyet, az repül. Ugyanakkor az is biztos, hogy Angela Merkel – távozzék bármikor is – nagyon hiányzik majd a német belpolitikából.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2019. június 16. 20:37
Rónay elvtárs! A HINTAPOLITIKÁNAK BEFELLEGZETT! Amúgy meg Merkel CSAK nektek fog hiányozni. Büntetlenül még a német kancellár/vagy utódja/ sem lehet idegen világhatalmak kiszolgálója,hazája érekeivel szemben. Erre már a németek is rájöttek!!
Peter8811
2019. június 16. 19:54
"Nagyon hiányozni fog Angela Merkel a német belpolitikából." Szerintem meg így jobb: Nagyon fog hiányozni Angela Merkel a német belpolitikából. Nektek Adolf Hitler is nagyon hiányzik.
toef36
2019. június 15. 14:36
"Nagyon hiányozni fog Angela Merkel a német belpolitikából..." Tessék mondani, kinek?
Esvány
2019. június 15. 14:18
Vajon miért siratja a Kereszténydemokrata Pártot egy posztkommunista pártlap siratóasszonya? Neki nem Martin Schultz dicstelen távozását kellene siratnia (meg esti iskolába tanácsolnia, hogy legalább az érettségije meglegyen)?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!