Ungár Péter képviselő úr valamit nagyon elnézett...

2019. október 26. 19:16

Ha nem tetszik a poszt, amit kiraktam, akkor neki nem velem van vitája, hanem liberális barátjával, Ivan Krastevvel.

2019. október 26. 19:16
Orbán Balázs
Orbán Balázs
Facebook

„Én ugyanis csak az ő – számomra fontos és érdekes – állításait szedtem csokorba. Nem a jobboldal indult együtt a választásokon azokkal a politikai erőkkel, akik a Krastev által kárhoztatott liberális politikai elitet jelentik Magyarországon, hanem az LMP...

Egyébként pedig a populizmus egy olyan szitokszó, amit pont a technokrata, hétköznapi emberektől elrugaszkodott liberális elitek találtak ki a jobboldal ellen, mikor az valóban meghallgatva az emberek akaratát politikailag sikeresebb lett, mint a liberális oldal. Abban igaza van Ungár Péternek, hogy ebből következően szerintem a populista jelzővel tényleg semmi baj nincs, sőt, büszkének kell lenni rá, mert azt jelenti, hogy az emberek érdekében zajló kormányzás zajlik!

Ma már egyébként is egyre több jobboldali vállalja büszkén a populista jelzőt – különösen könnyű így tenni nekünk, akiknek 9 év sikeres kormányzati teljesítmény áll mögöttünk, így felelőtlenséggel biztosan nem vagyunk vádolhatóak –, mert az pont azt jelenti, hogy figyelünk az emberekre. Megértem, hogy az nem tetszik a liberális elitnek, hogy ilyen a politikai ellenfél...

Látom azt a kísérletet is, amely arra irányul, hogy a magyar jobboldalt áttolják a liberális gazdaságfelfogás térfelére (egyébként, ha már, ezt a vonalat is angolszász mintára próbálják vinni), de ezt a rezsicsökkentés, a közfoglalkoztatási program, az állami vagyon gyarapítása és az erős állam kormányára ráhúzni egészen tarthatatlan. Az látszik csak az ilyen kommentekből, hogy folyamatos a zavar a túloldalon, az álláspontok állandóan csúszkálnak, nincs koncepció, csak a Krastev által is kritizált külföldi »imitáció«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alter_ego
2019. október 27. 22:10
A klasszikus liberalizmus a kiváltságosok, a feudalizmus ellenében jött létre. Ma már túlhaladott. (Azért azt hozzá kell tenni, hogy a mai libsik kiváltságosok akarnak lenni! Bizonyos téren azok is.)
Google
2019. október 27. 08:02
Igen, elamulunk azon, hogy a ballib nyolc eves tenykedese utan, mennyi pozitiv dolog tortent az orszagban a Fidesz alatt. A ballib gardistak is elamitanak: az idiotabbnal idiotabb szolamaikkak. Mert csinalni nem csinalnak semmit, majd' belegebednek abba, hogy ugy tegyenek mintha. Ahogy Gyurcsany atyatok elmondta volt.
Takita
2019. október 26. 21:47
Az a baj,hogy nálunk nem alakultak ki a baloldal nemzeti pártjai. Pedig pl. Kossuthék is liberálisok voltak, nemzeti liberálisok. Az igazi választó-vonal a nemzethez való viszonyulás. Ez nem mai téma,lásd a kuruc-labanc ellentétet,avagy a kommunisták Moszkvai kötödését. A mai magyar baloldali ellenzék is kizárólag internacionalista. Azaz külhatalmi függő.
koronaszepe
2019. október 26. 20:08
"Ma már egyébként is egyre több jobboldali vállalja büszkén a populista jelzőt" A modern kori politikában a jelző jelentése; népámító. Erre nem lennék büszke.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!