Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Azoknak, akik nem látják az ellenzék világképét

2020. január 06. 15:07

Először is emberek vagyunk. És csak utána magyarok.

2020. január 06. 15:07
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Facebook

„1. Először is emberek vagyunk. És csak utána magyarok.
2. Szerintünk ez a keresztényi és humánus életérzés.
3. Magyarok és európaiak vagyunk. Hiszünk az európai nemzetek szövetségében. Európában nem a veszélyt, hanem a lehetőséget látjuk, hogy megőrizzük keresztény-zsidó kultúránkat és modernizáljuk azt.
4. Nem gondoljuk, hogy bármely vallás, nemzet, kultúra felsőbbrendű lenne.
5. Hiszünk az irgalmasság, a szeretet, a szolidaritás erejében és kötelezettségében.
6. Nem fogadjuk el az önzés kultúráját, erkölcsét, politikáját. Azt gondoljuk, hogy felelősek vagyunk ön magunkon túl másokért, természeti- és épített környezetünkért.
7. Azt hisszük, hogy a modern világ minden kockázatával együtt soha nem látott lehetőséget teremt, hogy egyre többen éljenek jól. A modernitás nem ellenség, hanem figyelemre, támogatásra érdemes barát, melyet közösen kell jó úton tartanunk.
8. A nyugati világ, melynek részei vagyunk, követeli az egyén szabadságát, emberi méltóságának, magánéletének védelmét. Az állam nem urunk, hanem szolgánk e tekintetben is.
9. Az államhatalom nem az emberek nevelésének, megtévesztésének eszköze, hanem a szabadság, a rend, a közjó, kiteljesítésének, a tudomány a kultúra szabad művelését garantáló, okos, felelős, számonkérhető záloga.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 178 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2020. január 08. 06:10
Pont itt kezdődik a probléma, hogy embernek lenni, magyarnak lenni, és európainak lenni nálatok nem megy egyben, ezért kell sorrendiséget felállítani, mert nálatok ez a három dolog nem fér össze. Pedig az, hogy valaki magyar, magában foglalja autómatikusan azt is, hogy ember, meg azt is, hogy európai.
NTLLK
2020. január 07. 16:58
Egyszerűen orcátlan!
áfonya
2020. január 07. 16:55
Gyurcsány verő legénye üzeni... ,,Így parancsolgat a migráns: “Magyarországnak meg kell nyitnia a határt” Határozottan tettenérhető az iszlám felsőbbrendűségtudat és dominancia annak a migránsnak a parancsoló stílusában, aki az Origonak nyilatkozott a magyar határ déli oldalán. Ahogy abban is, ahogy a migránsok betörnek még olyan házba is, ahol a tulajdonos otthon van, és sajátjukként használva az ingatlant, járnak-kelnek benne.
mucsay
2020. január 07. 16:01
ezt úgy érti, hogy a jobboldaliak nem emberek, ugye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!