A Google és társai sem menekülhetnek az adókötelezettség elől

2020. március 03. 18:30

Fontos mérföldkő, hogy a luxembourgi bíróság elfogadta a magyar kormány álláspontját.

2020. március 03. 18:30
Varga Judit
Varga Judit
Facebook

„Fontos mérföldkő, hogy a luxembourgi bíróság elfogadta a magyar kormány álláspontját, amely szerint a nagyobb bevétellel rendelkező multinacionális cégek vállaljanak arányosan nagyobb részt a közterhek viseléséből. A polgári kormány 2010-ben a Gyurcsány-korszak utáni válságkezelési intézkedések keretében vezette be a távközlési és kiskereskedelmi különadókat,
hogy stabilizálja a Gyurcsány–Bajnai kormányok által csőd közelbe juttatott államháztartást. A különadók alapelve a kölcsönös tehervállalás, a kormány nem a magyar emberekre, hanem a multikra terhelte ezeket az adókat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ombudsmanyus
2020. március 04. 10:25
A Google és tsai. adóznak, csak kihasználják a legális lehetőségeket. https://ado.hu/ado/adooptimalizalt-a-google/ Varga Judit meg hiába ágaskodik, megeszik reggelire.
duzur
2020. március 04. 09:13
Miféle törvények azok, amik mindenfele a nagyoknak kedveznek és a kicsiket nyaggatják ??? Csak nem olyan törvények amiket a nagyok ihletnek ?..
lynx
2020. március 04. 02:25
No, erre kíváncsi vagyok. A Google, a Facebook, a Microsoft, az Apple külön- külön is nagyon erős. Gyakorlatilag mindent tudnak mindenkiről. Ezt a kis országot meg szőröstől-bőröstől, adósságostól, a szivarzsebükből megveszik.Kápé. Ezek ellen győztes háborút indítani, na ez az. Szurkolok.
VakzKommondor
2020. március 03. 22:08
Így van Jól mondja a dekázó kisasszony. Ki fizetné akkor és miből a dagadt gecinek a honvédséginek álcázott magángépet? A dagadék maga az összeharácsolt lopott vagyonán? Börtönboznicc migancs bisszel gucsany
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!