Lesz európai klímatörvény!

2020. március 04. 17:58

A klímakaméleon miniszterelnökünk tavaly még vétózta a Tanácsban vitatott javaslatot, de Európa valódi zöld lendületét szerencsére nem tudta visszatartani.

2020. március 04. 17:58
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Elsőként a világ nagyhatalmai közül törvénybe foglaljuk, hogy az Európai Uniónak 2050-re klímasemlegessé kell válnia! Európa már eddig is egyértelműen kijelölte az irányvonalat, példát mutatva a világnak: megalkottuk a Green Dealt, klímavészhelyzetet hirdettünk, illetve számos olyan szabályozást vezettünk be, amely előkészíti a karbonsemleges gazdaságra való átállást.

A törvény értelmében a nettó nulla kibocsátást az unió országainak együttesen kell elérnie, elsősorban a kibocsátás csökkentése, a zöld technológiákba történő beruházás és a természetes környezetünk védelme által. Azaz egyik tagállam sem bújhat ki a felelősség alól, a látszatintézkedések ideje lejárt. Orbán Viktornak egyre nehezebb lesz tehát kimagyaráznia, hogy miért vesz a kormány szennyező szénerőművet, vagy miért tiltják a szélerőművek telepítését továbbra is. 

Természetesen nem mindenki támogatta ugyanolyan lelkesedéssel ezeket a törekvéseket, a klímakaméleon miniszterelnökünk tavaly még vétózta a Tanácsban vitatott javaslatot, de Európa valódi zöld lendületét szerencsére nem tudta visszatartani. Mostantól ráadásul a Parlament átveszi a kezdeményezést és a klímaváltozás elleni harc a tagállamok közötti teljes egyhangúság nélkül is tud majd előrehaladni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2020. március 06. 12:41
Egy tömör összefoglaló a globális problémákról, a felmelegedésről: https://egyvilag.hu/temakep/078.shtml Mert szemléletformálás nélkül a törvények nem sokat érnek. (Azért is, mert aki olyan törvényt hozna, ami érne, az a következő választáson el lesz zavarva.)
útonjáró
2020. március 05. 21:48
ócska bolsevik hazaáruló... minden fröcsögésével csak ezt bizonyítja...
Selamat
2020. március 05. 15:02
Európa zöld lendületét már egy tinédzser is kiröhögi. Igaz, a röhögésérr cserébe a zöld lendület meg tapsol is. Ha ezek normálisak, akkor Gréta nem. De még inkább, fordítva.
Esvány
2020. március 05. 13:25
"az Európai Uniónak 2050-re klímasemlegessé kell válnia! " Ha a többi kontinensem eközben megduplázzák a környezetszennyezést, akkor sokra megyünk vele, ugyi? Hogy ti milyen hülyék vagytok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!