Nicsak, a király meztelen

2020. március 31. 10:46

Reméljük, a vészhelyzet elmúltával magára kap valamit – akkor akár még nyerhetünk is valamit a dologgal.

2020. március 31. 10:46
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli
Vasarnap.hu

„A precíz hírfogyasztó, aki az aktuális fertőzöttségi ráták, kijárási szabályok és ellenzéki diktatúraparák özönéből szívós munkával kikotorássza az egyéb cikkeket, efféle dolgokra bukkanhat manapság az apróbetűs részben: »Visszafordultak a török-görög határról az Európába vágyó migránsok«, »Összeomlás szélén a német szociális szektor: hazamentek a feketén dolgozó lengyel ápolónők«, »Alapvető funkcióinak ellátására korlátozza működését az Európai Parlament«.

Itt azért elég komoly axiómák dőlnek meg, valljuk be.

Itt van például az Európai Parlament, amely mostanáig havonta örvendeztette meg a világot dörgedelmes állásfoglalásokkal olyan kardinális kérdésekben, mint »az LMBTI-személyek helyzete Ugandában«, fenyegetően összevont szemöldökkel róva meg mindenkit, aki (éljen akár Óceánia kellős közepén) nem tesz maradéktalanul eleget a brüsszeli LIBE bizottság elvárásainak. Erre most ránézünk a COVID-19 miatt az »alapvető« kérdésekre összpontosító, megnyirbált napirendekre, és mit látunk: lazán töröltek minden emberi jogi kérdést.

Amiből logikailag az következik, hogy »a vanuatui nők egyenlősége«, vagy akár »a Falkland-szigeteki mesztic LMBTQ-közösséget érő interszekcionális hátrányok« jellegű kérdések immár bizonyítottan nem »alapvető« problémák az Európai Unió számára. Ezt is megértük, na.

Aztán itt van az európai értékekből minket mindenkor lelkesen és a magas lóról kioktató Martin Schulz és Manfred Weber hazája, a tipp-topp Németország, és hát mi derül ki róla: a hatóságok tudtával foglalkoztatnak ott ébenfeketén mintegy 270 000 lengyel ápolónőt, az ágazat vendégmunkásainak 90%-át. Most pedig, hogy ezek az asszonyok sorra hazamennek a saját családjukhoz, azon megy a majré a német közszolgálati csatornán, hogy a gonosz lengyelek miatt szegény idős németek százezrei maradnak ellátás nélkül. Mert ezek a lengyelek »nem szolidárisak«, nem úgy, mint mi, megtestesült európaiérték németek, akik szolidárisan engedjük, hogy bármikor feketén, tajszám nélkül emelgessétek és pelenkázzátok a magatehetetlen öregjeinket, és mindezért – szolidárisan – pont annyival fizetünk többet, amennyiért el tudunk titeket szipkázni a keletebbre fekvő országok ellátórendszeréből.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. április 01. 02:05
Elolvastam két hosszabb lélegzetvételű szöveget: 1. Update tanulmány a Corona vírussal kapcsolatos tudományos és tudománytalan állításokról - a pánikeltésről http://www.tamasidr.hu/update-tanulmany-a-corona-virussal-kapcsolatos-tudomanyos-es-tudomanytalan-allitasokrol-a-panikeltesrol/ 2. Egy svájci orvos a Covid-19-ről https://swprs.org/egy-svajci-orvos-a-covid-19-rol/ A lényegük, hogy gyakorlatilag nincs semmiféle komoly veszélyhelyzet, amit látunk, azt egyes területek (kínai, olasz stb) nagyon erős légszennyezettsége okozza (az idős betegek körében). Minden egyéb totális elmebaj, társadalmi pánik. Nincs semmiféle veszélyhelyzet az átlagemberek számára. Inkább talán pszichésen, gazdaságilag, mentálisan, politikailag stb vagyunk túlfeszítve, azért zuhant bele a társadalom ilyen villámsebesen a pánikba, aminek gyakorlatilag nincs semmi oka. A semmin verjük a habot. Nem volna szabad tovább fenntartani a pánikot, a vészhelyzetet, mert az reálisan nem létezik. Az egyetlen előnye ennek, hogy kevesebbet autóznak az emberek és kevesebben baleseteznek, meg picit tisztul a levegő. Meg picit pihennek. Ez az előny, a kár viszont felmérhetetlen, mert nulla okból vannak hülyítve a népek. A vírus olyan veszélyes, mint a nátha. Ott jelenthet veszélyt, ahol állandóan nagyon szennyezett a levegő, és ott is csak a beteg öregek és az öngyilkos fiatalok halnak bele.
balsors
2020. március 31. 16:26
A sáskajárás nem oldotta meg az idős Németek gondozását?
gyurcsyg
2020. március 31. 12:42
Szépen ügyesen beszarik a teve, majd egy emberként elindulnak az orbáni úton mindha ők találták volna ki.
Menhetten
2020. március 31. 12:19
Jelen esetben a hatalom akarata nem tisztességes. A hatalom isteni eredete megszűnt, s helyébe a választói akarat lépett. A magyar nép nem tudja ,vagy nem képes a választott vezetőinek megüzenni, hogy nix lopás, nix csalás, nix hazudozás és aki nem tartja be, azt én a nép elzavarom... Nem érti a magyar választó polgár azt sem, hogy a hatalom az övé, és csak szolgálatra a nép akaratának megfelelő szolgálatra adja át a hatalmat a választásokon a többséget kapott pártnak, pártoknak , jelenleg egy állampártnak . Fel kellene fogni, hogy az ország minden magyar állampolgár közös féltő tulajdona, nem csak egy szűk magát elitnek nevező rétegé, és ha ezt megérti talán azt is tudni fogja, hogy a hazának mindnyájan édes gyermekei vagyunk, nemcsak a magukat annak kikiáltók.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!