A magyar szabályozás és gyakorlat megfelel az uniós és nemzetközi jognak

2020. április 23. 14:16

A kormány a jövőben is megvédi Magyarország és Európa határait, és mindent megtesz azért, hogy megakadályozza nemzetközi migránsfolyosók kialakulását.

2020. április 23. 14:16
Varga Judit
Varga Judit
Facebook

„Priit Pikamäe, az Európai Unió Bíróságának főtanácsnoka szerint a röszkei tranzitzónában nem biztosítjuk a migránsok jogait. Azt állítja, hogy őrizetben tartjuk őket, ami nem igaz, hiszen Szerbia felé bármikor elhagyhatták volna a tranzitzónát. Álláspontja homlokegyenest szembe megy az Emberi Jogok Európai Bíróságának az Ilias és Ahmed kontra Magyarország ügyben, 2019 novemberében kihirdetett ítéletével is, amelyben megállapította, hogy a tranzitzónában kijelölt helyen tartózkodás nem minősül őrizetnek.

A főtanácsnok indítványa nem köti a Bíróságot. A magyar kormány álláspontja továbbra is világos: a magyar szabályozás és gyakorlat megfelel az uniós és nemzetközi jognak. A kormány a jövőben is megvédi Magyarország és Európa határait, és mindent megtesz azért, hogy megakadályozza nemzetközi migránsfolyosók kialakulását.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yndi
2020. április 23. 18:27
Varga Judit: "a migránsok Szerbia felé bármikor elhagyhatták volna a tranzitzónát." MTI/mandiner: "A szerb állam azonban megtagadta visszafogadásukat" https://mandiner.hu/cikk/20200423_varga_judit_a_magyar_szabalyozas_es_gyakorlat_megfelel_az_unios_jognak A fideszes propagandagépezetben minden jel szerint már tényleg csak a leghülyébbek maradtak...
Emmanuel Goldstein
2020. április 23. 14:22
Varga Judit valótlant állít.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!