„Járványos” román lejárató kampány

2020. április 29. 09:07

Az embernek lassan az az érzése, hogy ha Romániának választania kellene, hogy Magyarország vagy a koronavírus szövetségese legyen, jóformán gondolkodás nélkül a koronavírus mellett döntene.

2020. április 29. 09:07
Balogh Levente
Krónika

„Ezt az érzést erősíti Marius Lazurca budapesti román nagykövet gesztusa, aki a Magyarországra akkreditált diplomaták internetes csoportjában aggódott egy látványosat Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke miatt, akit bírálatok értek annak nyomán, hogy a határon túli magyarok elleni hangulatkeltésre használta ki a magyar kormány által a külhoni területekre küldött egészségügyi felszerelések ügyét.

Lazurca úgy fogalmazott: Szabó Tímea »sértések, sőt fenyegetések végeláthatatlan áradatát kapta«, ezért döntött úgy, hogy kifejezi iránta a szolidaritását. Nos, ha valóban voltak életveszélyes fenyegetések Szabó Tímea ellen, azok természetesen elfogadhatatlanok még akkor is, ha a határon túliak elleni hangulatkeltés ugyanilyen elfogadhatatlan. Ugyanakkor ne legyenek kétségeink: a román nagykövet nem azért írt szemforgatóan aggodalmas hangvételű levelet, és azt nem azért osztotta meg diplomatatársaival, mert annyira aggódik a magyar politikusnőért. Hanem egyértelműen azért, hogy a diplomáciai testület tagjai előtt megpróbálja lejáratni Magyarországot, a budapesti kormányt és úgy általában a magyarokat. Tehát rögzítsük a tényt: egy állam diplomatája még a világszerte több tízezer halálos áldozatot követelő világjárvány közepette is szakít magának időt arra, hogy megpróbálja besározni az országot, ahova akkreditálták – ráadásul annak kapcsán, hogy az illető ország segélyszállítmányt küldött a diplomata hazájába, annak állampolgárait támogatandó. Ennél alávalóbb hozzáállást nehéz lenne elképzelni.

Lazurca gesztusa újabb bizonyítéka annak, hogy Románia minden lehetséges fórumon, a legmagasabb szinten is információs hadviselést folytat Magyarország, a magyarok ellen, nem hagyva ki egyetlen alkalmat sem, hogy megrágalmazhassa őket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toef36
2020. április 29. 12:56
Románia egyes vezetői - élen az Elnökkel - teljesen torz útra tévedtek... Nyílván, a lelkiismeretük - ha van - nem hagyja őket békén... 100 év "magány" - Clemanceau-val... ?
Hattori
2020. április 29. 11:53
még nincs kiutasítva???? :o menjen, azt beszéljen így a bőröndjéhez!
civis72
2020. április 29. 10:29
a mócok alsóbbrendűségi komplexusa soha nem fog megszűnni... .....azért mert joggal érzik
Mr. Tommy Lee
2020. április 29. 10:25
meglepő van ebben? lapozzunk, csak a szokásos római attitűd.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!