Tradíció

2020. április 23. 18:15

Mi a hagyomány? – tehetnénk fel a kérdést. Semmiképp sem csak a gulyás meg a ló – ami ráadásul rúg meg harap is.

2020. április 23. 18:15
Pozsonyi Ádám
Demokrata

„Sokan úgy gondolják, a hagyomány az olyasmi, hogy az ember kézműveskedik, ostorral csapkod gatyában-csizmában, meg vederrel locsolkodik, ami egészségtelen dolog, legalábbis a tüdőgyulladás mindenképp.

Mi a hagyomány? – tehetnénk fel a kérdést. Semmiképp sem csak a gulyás meg a ló – ami ráadásul rúg meg harap is. Ifjú unokaöcsém – akiknél voltam a napokban bevásárolni – fura mondókákat dúdolgatott a WC-n (kihallottam), és a Messengeren valami ízléstelen, színesen villogó vackot küldött át egy leány iskolatársának. Véletlenül észrevettem, mert a jó nagybácsi odafigyel minden részletre, ha az ifjú generáció neveléséről és helyes irányba tereléséről van szó.

– Fiam – szóltam hozzá szigorúan. – Beszéljünk, mint férfi a férfival. Ő megszeppenve ült, és nézett a szemeivel.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jack Reynor
2020. április 24. 08:41
Két fontos dolgot feszeget itt Ádám. A közvetlen kézzelfogható tapasztalat visszaszorulása a közvetlenül megélt tapasztalattal szemben - ez az írás feltalálásával kezdődött, mondhatni sokmindenhez nélkülözhetetlen és nagyon jó, de megvannak a negatív következményei is. A másik dolog a kommunikációt egyszerűsítő és színesítő rövidítések visszaszorulása a műveltség átalakulásával.
annamanna
2020. április 24. 08:33
Természetesen ebből is van már gyűjtemény a neten: https://logout.hu/tema/gyermekkorunk_meno_dumai_o_o/hsz_1-50.html Nekem személy szerint egy szöveg ugrik be ált. iskolából: "Ha nem tetszik a rendszer, csinálj forradalmat." (azért ez nem igazán forgott közszájon, de akkor hallottam és megjegyeztem). Meg ilyenek: "Bölcs Salamon monda vala, hangos fingnak nincsen szaga. De amelyik citerázik, attól az ember a falra mászik. És amelyik sunyi, lapos, annak szaga irtózatos." "Albert keksz a kekszek keksze, homoszex a szexek szexe. Homoszex a legjobb szex, abból gyerek sose lesz." "Repüljön a Malévvel, lezuhan még ma éjjel." És valaki ezt is menőnek találta, ráírta a tolltartójára: "Isten szeme mindent lát, el ne lopd a léniát."
Robur
2020. április 23. 21:33
Ez a degenerált selejt, miről is pofázik?
Akitlosz
2020. április 23. 21:31
Fel kell kötni a bal első sarkát a combjához és 3 lábon állva máris nem rúg a ló. Meg lehet nyugodtan fejni. A kumisztól senki sem lesz alkoholista.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!