Azért dudálok, mert nincs más lehetőségem elmondani: ez így egy szar világ

2020. május 05. 15:17

Az első két alkalommal biciklivel mentem ki, ezért dudálni nem tudtam, de nagyon tetszett nekem a polgári engedetlenség ilyetén formája. Interjú.

2020. május 05. 15:17
Herczeg Zoltán
Hírklikk

Tudatosan ment el a demonstrációra, netán valamelyik politikus, vagy párt hívta?

Van egy akcióm, amiben ha web shop-ról rendelnek tőlem divatruhát, akkor személyesen viszem házhoz a rendelést Budapesten belül. Éppen Budán volt a megrendelőm, amikor a Clark Ádám tér felé autózva, eszembe jutott Hadházy felhívása erre a demonstrációra. Beálltam hát én is dudálni – mert ugye klasszikus demonstrációra most a járvány miatt nincs lehetőség.

Az előzőkön is kint volt?

Igen, de az első két alkalommal biciklivel mentem ki, ezért dudálni nem tudtam, de nagyon tetszett nekem a polgári engedetlenség ilyetén formája. Már a másodikon láttam, hogy a rendőrök büntetnek, de akkor még »csak” tízezer forintra. Most kíváncsi voltam, hogy a múlt heti után, mennyire bátrak az emberek, hányan lesznek az utcán és azt láttam, hogy még többen dudálnak, de a büntetés most már harmincezer.

Be fogja fizetni?

Nem, nem fogadtam el a szabálysértést, ezért a rendőr feljelentett.

Miért érezte fontosnak, hogy aktív szereplője legyen a demonstrációnak?

Mert nem tetszik a rendszer és nem tudom másképp kifejezni a nemtetszésemet. Mint polgári engedetlenséget műveltem ezt az akciót, ezért persze egyből le is kapcsoltak a rendőrök. Azért picit provokáltam is őket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 229 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
setti54
2020. május 06. 19:41
Öregem én nem tudom ki vagy, mit csinálsz vagy csináltál, nem tudom melyik politikai plattformról érkezel, de egy biztos: Egy nagyon korlátolt ember vagy amennyiben ilyen dudálosdira adod a fejed.
MaBaker
2020. május 06. 14:39
Szerencsére az ilyeneknek is csak egy szavazatuk van. Ott pont elmondhatják, hogy mennyire szar ez az ország szerintük, mások meg elmondhatják szerintük milyen, aztán mehetnek haza.
ginacica
2020. május 06. 12:49
Vitéz Herceg Zoltán a felszövege szerint 30.000-es (!) Dudaszól csatában: "Büntessenek meg, aztán a TASZ, vagy valaki megvéd." ... Annyit állt a dugóban 25 évig, hogy kitalálta: "Javasoltam a múlt héten, hogy mi lenne, hogyha Budapest lakosságának a fele elhúzna vidékre gazdálkodni..." Aztán a maradék felével polgárháborúba menne, de örül, hogy az igazoltató rendőr személyesen nem lőne rá. Oktatófilm (facebook). https://www.facebook.com/herczeg.zoltan.585/videos/10158383135751565/
pumuklik
2020. május 06. 11:25
Nem értem, nem bejelentett tüntetésre használt gépjármű esetén miért nem szerelik le a rendszámot a rendőrök?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!