Köszönet sokak kitartásáért és a hihetetlen összefogásért! 

2020. május 07. 20:31

Az Európai Bizottságnak meg kell hosszabbítania az aláírásgyűjtés ma lejáró határidejét.

2020. május 07. 20:31
Varga Judit
Varga Judit
Facebook

„Maroknyi székely...Ha az Európai Bizottság számára valóban fontos az európai polgárok véleménye és valóban hasznos eszköznek tartja az európai polgári kezdeményezést a polgárok bevonására az uniós jogalkotásba, akkor nem tehet mást mint hogy meghosszabbítja a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtésének ma lejáró határidejét. Ugyan a szükséges 1 millió aláírás az utolsó napok hihetetlen összefogásának köszönhetően bőven összegyűlik, de a másik kritérium – miszerint legalább 7 tagállamban el kell érni az előírt számú aláírást – határidőre történő teljesítése a koronavírus járvány miatti utazási és kijárási korlátozások miatt lehetetlenné vált. Tudomásom szerint a szervezők már hivatalosan is kérvényezték a határidő meghosszabbítását a Bizottságnál vis maior helyzetre hivatkozva és a hírek szerint jövő hétre várható döntés ez ügyben. A helyzet véleményem szerint egyértelmű és látva az utolsó napok lendületét, várhatóan nem is fog gondot okozni a kezdeményezőknek, hogy egy pár hónappal kitolt határidő mellett sikerre vigyék a kezdeményezést. Amennyiben az Európai Bizottság méltányosan bírálja el a szervezők hosszabbítás iránti kérelmét, úgy talán részben jóvá teheti azt, hogy korábban évekig akadályozta a kezdeményezést. Talán sokan nem tudják, hogy a szervezők hat év pereskedés után győztek másodfokon az Európai Unió Bíróságán az Európai Bizottság ellen, amely nem akart zöld utat engedni a székelyek kezdeményezésének...Köszönet sokak kitartásáért és a hihetetlen összefogásért! ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. május 12. 06:49
A JÓISTEN ÁLDJON ÉS SEGITSEN MEG...DRÁGA JUDIT!!!
Óbor Dezső
2020. május 08. 01:21
Szeretünk Judit!!
Mich
2020. május 07. 22:38
Hajrá Judit, hajrá magyarok!
koronaszepe
2020. május 07. 21:52
Fészbúkozik' egész nap. Munkaidőben...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!