Egy lépéssel közelebb a Lex Mészáros érvényesüléséhez!

2020. június 12. 16:24

Nagy örömömre minden fél hangoztatta korrupció vagy csalás miatt elítélt cégek feketelistázásának fontosságát, amelyet én terjesztettem be.

2020. június 12. 16:24
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„A mai napon az Uniós források elköltésének ellenőrzéséről, felhasználásuk nyomon követésének részleteiről folytattunk vitát az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának ülésén. Mivel a téma kiemelt jelentőséggel bír a Momentum európai frakciója, a Megújuló Európa számára, több magas rangú döntéshozót, szakértőt, és oknyomozó újságírót is meghallgattunk és tájékoztattunk a kérdésről.

Nagy örömömre minden fél hangoztatta korrupció vagy csalás miatt elítélt cégek feketelistázásának fontosságát, amelyet én terjesztettem be, és amely Magyarországon csak Lex Mészáros néven híresült el. Didier Reynders, a jogérvényesülésért felelős Biztos kiemelte, hogy a most következő hét éves költségvetési ciklusnál elengedhetetlen lesz az EU-s pénzek jogállamisághoz való kötése, különben nem garantálható a pénzek elköltésének megfelelő ellenőrzése. Fontos természetesen, hogy mindez ne jelentsen hátrányt azoknak, akiknek az EU források ténylegesen segíthetnek: az embereknek és a tisztességes vállalkozásoknak, vagy éppen civil szervezeteknek. Sokan hangsúlyozták emellett a pályázási és elszámolási folyamatok egyszerűsítését, ami e források hatékonyabb felhasználáshoz vezethetne. Világos az is: az egyszerűsített eljárásban csak azok a tagállamok vehetnének részt, akik csatlakoztak az Európai Ügyészséghez. Mindez egyértelműen azt jelenti: egyre közelebb kerülünk ahhoz a célhoz, amit ciklusom eleje óta szorgalmazok: hogy az EU források elköltése tisztább, átláthatóbb legyen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2020. június 13. 13:26
amelyet én terjesztettem be." az egész Momentumra jellemző a nagyszájú, önelégült pofátlanság..
catalina9
2020. június 13. 13:24
amelyet én terjesztettem be." az egész Momentumra jellemező a nagyszájú, önelégült pofátlanság..
piscsik
2020. június 13. 12:55
Mocsmos hazaarulo rohadék. Egy nemzet ek sincs ilyen borzalmas belsö ellensége.
istvanpeter
2020. június 13. 12:12
Primitív lepcses rágalmazó hazaáruló perszóna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!