„Hajnal a hegyekben” hadművelet

2020. június 10. 07:49

Minden lehetséges forgatókönyvvel számolnak.

2020. június 10. 07:49
Nagy Gabriella
Neokohn

„Július elseje után a gyakorlatban is életbe lép egy elvileg visszafordíthatatlan folyamat, amelynek kézzelfogható biztonsági következményei akkor is lesznek, ha jelenleg kiszámíthatatlanok. A júliusra tervezett annektálásra felkészülő katonai biztonsági művelet nyilvánosságra hozott kódneve, „Hajnal a hegyekben” (שחר בהרים) sejtelmes utalás Benjamin Netanjahu miniszterelnök eddig titokban tartott terveinek részleteire és a palesztinok várható reakciójára.

Három héttel a Júdea és Szamária (Ciszjordánia) telepes közösségei, valamint a Jordán-völgy feletti izraeli szuverenitás kiterjesztésére vonatkozó terv kormányzati és parlamenti ratifikálása előtt, az időponton kívül más biztosra vehető konkrétum eddig nem is került nyilvánosságra.

A terv megszavaztatását és azt követő végrehajtását igazolandó, Beni Ganz védelmi miniszter múlt héten a biztonsági készenlét fokozására szólította fel Aviv Kochavi vezérkari főnököt. Kochavi később helyzetértékelést tartott a Sabak belbiztonsági szolgálat vezetőjével, Nadav Argamannal és más vezető biztonsági tisztviselőkkel a várható kihívásokról.

Elmélet és gyakorlat

Az elmúlt évek választási kampányainak részeként beharangozott annektálás verbálisan hangoztatott megerősítése és gyakorlati megvalósítása, valamint várható következményei között a különbség lényeges.

Az egységkormány beiktatása után a miniszterelnök többször is kijelentette, hogy a júliusi határidőn nem áll szándékában változtatni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bakafánt
2020. június 10. 08:10
Mennyivel másabb,demokratikusabb ez az annektálás,mint pl. a krími?Bizonyára ezt is követi majd a haladó világ "demokratáinak" blokádja Izrael ellen.Meglátjuk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!