Mi is aláírói vagyunk a magyar kormányhoz eljuttatott nyílt levélnek

2020. június 23. 18:53

Az adott társadalmat és környezet védelmét lehetetlenítik el az ISDS-rendszerrel.

2020. június 23. 18:53
Schiffer András
Schiffer András
Facebook

„A befektető-állam vitarendezési mechanizmus (ISDS) számos kereskedelmi és befektetési egyezmény részét képezi. Az ISDS-rendszer lehetővé teszi a külföldi befektetők számára – és csak a külföldi befektetők számára –, hogy a nemzeti jogrendszeren kívül nem nyilvános körülmények között működő választott bíróságoknál pert indítsanak kormányok ellen, amennyiben az adott állam szabályozása bármilyen módon hátrányosan érintheti a profithoz való »jogukat« és »követeléseiket«. Ezzel az adott társadalom vagy környezet védelmét lehetetlenítve el.

A Magyar Természetvédők Szövetsége- Föld Barátai Magyarország és a Védegylet mellett mi is aláírói vagyunk annak a magyar kormányhoz eljuttatott nyílt levélnek, ami azonnali fellépést sürget e fenyegetés megakadályozására.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2020. június 24. 09:01
Felháborító!!!! Az EU bizottsága a koranavírus járványt használta fel arra, amit a TTIP tárgyalások során nem mertek megtenni. Az ISDS rendszer azt jelenti, hogy a nagy amerikai cégek bírósági úton ráerőltethetik minde európai kormányra az akaratukat egy pofára összeállt bíróságon keresztül, amelybe a nemzeti bíróság bele sem szólhat. Pl ha egy amerikai cég úgy véli, csökken a profítja, megtámadhatja akár a nemzeti kormányt is. A nemzeti alkotmányok értéktelen papírossá válnak, semmit sem számítanak majd. Tiltakozni kell!!!!
Karbantartó9
2020. június 24. 08:56
Profithoz való jog? Hát ez óriási! Nekem is kell!!! Jogom van! És ferrárit is akarok, kb hetet! Meg kell egy busz. Egy bazinagy busz! Holnapra.
nemecsekerno_007
2020. június 23. 20:59
Jaja, ezzel nagyon vigyázni kell. Igaza van Schiffer-nek.
patópál
2020. június 23. 20:03
Észnél kell lenni, a globalizmus mindig valamilyen egyezménybe rejtett jogi kiskapun keresztül támad. Az összes ilyen szart kukázni kell, csak bilaterális egyezményeket szabad aláírni, melyekben a felmondás módja is rendezve van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!