Többmilliárdos iparággá változott „börtönbiznisz” alakult ki hazánkban

2020. június 09. 18:54

A magyar kormány a valódi cselekvésben hisz, és elkötelezett az áldozatok fokozottabb védelme mellett.

2020. június 09. 18:54
Varga Judit
Varga Judit
Facebook

„Ma kezdte tárgyalni az Országgyűlés azt a javaslatunkat, amely a bűncselekmények áldozatainak kíván segítséget nyújtani azáltal, hogy biztosítja számukra a gyors jogérvényesítés lehetőségét. Az elmúlt évek tapasztalatai rávilágítottak arra, hogy a jogalkotó eredeti szándékával ellentétes, visszaélésszerű, többmilliárdos iparággá változott »börtönbiznisz« alakult ki hazánkban. A közvéleményt súlyosan felháborító bűncselekmények miatt elítéltek ugyanis milliós nagyságrendű kártérítésekhez juthattak, miközben az áldozatok és hozzátartozóik számára az igényérvényesítés lehetősége nem volt kellően hatékony. Azon áldozatok, akiknek ügyében a büntetőeljárás már jogerősen befejeződött, és eddig kártérítést nem ítéltek meg részükre – a tárgyalás alatt álló javaslat szerint –, lehetőséget kapnak arra, hogy a már lezárt büntetőügyben nem érvényesített igényüket egy külön erre a célra létrehozott gyorsított per útján érvényesíthessék. Ez a lépés is bizonyítja, hogy a magyar kormány a valódi cselekvésben hisz, és elkötelezett az áldozatok fokozottabb védelme és igényeik hatékonyabb érvényesítése mellett. A mai országgyűlési vitán az Igazságügyi Minisztériumot Hajas Barnabás államtitkár úr képviselte.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gépész53
2020. június 10. 21:54
A fogvatartottak csak annyit akarnak elérni, hogy az állam tartsa be az általa alkotott törvényeket! (a fogvatartás törvényes körülményeit) Ellenkező esetben jogos a kártérítés, hol itt a "börtönbiznisz"?
istvanpeter
2020. június 10. 14:09
Jó, de hát erre már korábban fel kellett volna figyelni. És egyáltalán, aki ilyen marhaságot kitalált. Nem olyan nagy baj, ha egy elvetemült bűnöző nem érzi jól magát a börtönben, vagy a fegyházban.
yndi
2020. június 10. 10:16
A kormánynak 10 év alatt nem sikerült megszüntetnie a krónikus túlzsúfoltságot a börtönökben, ami miatt Strasbourgban rendszeresen elmarasztalták az országot. Az áldozatok védelmének a célja nagyon helyes, csak éppen ez nem oldja meg azt a problémát, hogy nincs elég börtön. Építeni kellene.
Emmanuel Goldstein
2020. június 10. 09:43
Soros, Gyurcsány, Brüsszel, migránsapokalipszis, börtönbiznisz: a kormány kitalált vagy feltupírozott kamuellenségei, amelyekkel eltereli a figyelmet az autokratikus puccsról és a közpénzlopásról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!