Balbili

2020. július 27. 07:15

Vihar van a liberális médiabiliben, amit kik mások, mint a baloldali aligpártok igyekeznek a maguk hasznára fordítani.

2020. július 27. 07:15
Dippold Pál
Dippold Pál
Magyar Hírlap

„A sajtószabadság vezérhajójának kikiáltott Index című hírportál körül áll a bál. Főszerkesztőjét a tulajdonos üzleti titkok kiszivárogtatása és a korábbi bizalmi viszony teljes összeomlása után menesztette. A kirakott vezető – baloldali pártpolitikusokkal egyeztetve, legalábbis ezt állítja friss ellenlábasa, a tulajdonos – szétrobbantotta az amúgy tehetséges szakemberekből álló szerkesztőséget. Mindenki felmondott. Ez a lépés, lehet, sokaknak a bátorság és a szolidaritás legmagasabb csúcsa. A derék drukkerek fejében meg sem fordul, hogy miféle nyomorúságos helyzeteket teremthet ez a hisztéria kikényszerítette húzás. Családok sokaságának létbiztonsága volt itt többek között a tét, amit gátlás nélkül tettek kockára a hiperliberális érdekemberek.

Elgondolkodtató, hogy egy egész szerkesztőség miként élhet és gondolkodhat úgy, ahogy azt eddig az Index tette. Minden napjuk azzal kezdődött, hogy kirakták a kezdőlapjukra a Veszélyben az Index című kiáltványt, amelyben többek között az szerepelt, hogy nem tűrnek el semmiféle beavatkozást sem a lap tartalmába, sem pedig személyi összetételébe. Ezt függetlenségnek nevezték. A tulajdonost illetően nyilván az volt az elképzelésük, hogy az csak adja a pénzt, szerezze be a működési költségeket, és mosolyogjon a sajtószabadság nevében. Igen ám, de a külső gazdasági hatások változtak, egyre kevesebb pénz jött a konyhára, a lassan egy hónapja zajló hisztérikus állapotok egyre több hirdetőt elriasztottak.

A közel száz beosztott munkatársat pillanatok alatt sikerült a kidobott főszerkesztőnek olyan végzetes túlpörgésbe belekergetni, aminek természetes következménye volt az egyre vadabb követelések egymásutánja. A tulajdonost felszólították, hogy azonnal helyezze vissza állásába a főnököt. Minden egyes nap az olvasó arcába nyomták az idétlen függetlenségi nyilatkozatukat. Fellármázták a hazai és a nemzetközi balliberális osztagokat azzal, hogy Magyarországon veszélyben van, illetve nincs is sajtószabadság. Természetesen minderről a jogállamiságra fittyet hányó »diktatorikus, rasszista, kirekesztő, lopós és szerte a világban szalonképtelen« Orbán-kormány tehet. Fellármázták európai elvtársaikat. Szijjártó Pétert Portugáliában arról kérdezte a Reuters, hogy miért nem lép a magyar állam akkor, amikor egy ilyen kitűnő orgánumot, mint az Index nagy veszélyek fenyegetik. A külügyminiszter válaszolt és visszakérdezett, jól érti-e, hogy egy magántulajdonban álló cég életébe követelnek állami beavatkozást, mert ha igen, akkor az valóban a sajtószabadság korlátozását és a diktatúrát jelentené.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2020. július 27. 22:11
Orbánnak akkora médiaellenszélben kell kormányoznia, mint egykor Kádárnak a szamizdat kiadványok idején.
catalina9
2020. július 27. 13:19
Az Index egy méregkonyha volt...
Janice
2020. július 27. 11:52
Arra azért kíváncsi lennék ha egyszer az ellenzék hatalomra kerül és megvonja a kormányközeli lapok támogatását Dipold milyen biliben lenne? Ha nem lenne közpénz tönkre mennének Na majd akkor lenne sivalkodás a sajtószabadság miatt.
Finale*
2020. július 27. 10:20
Koszonjuk Tanar Ur!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!