Itthon retteg a politikai elit

2020. augusztus 17. 18:38

Az alvilág és a politika kapcsolata persze létező jelenség, elég csak a Borkai-ügyre utalnom. Interjú.

2020. augusztus 17. 18:38
Dezső András
Dezső András
Válasz Online

Most akkor majrézhatnak politikusok, meg mondjuk menő stratégák és tanácsadók?

Hogyhogy?

Úgy, hogy épp dolgozik a Magyar kóla című könyvön, amely a kokain itthoni térhódításáról szól.

Akár az előzőben, ebben a könyvben is olyan történeteket írok csak meg, amelyeket bizonyítani tudok, amelyeket dokumentumokkal és vallomásokkal, forrásokkal alá tudok támasztani. Pletykaszintre nem megyek. Megtörtént sztorik lesznek benne feldolgozva.

Tehát?

Még kutatok és írom. Októberben fog megjelenni, véglegeset tehát nem tudok mondani a tartalomról. Ami biztos: politikusok is lesznek benne, hiszen a kokain őket is elérte.

Mennyire?

Amennyire bármely fizetőképes részét a társadalomnak. Volt helyi politikusokat érintő nyomozás kokainozás miatt itthon is, de végül azt felfüggesztették. Az alvilág és a politika kapcsolata persze létező jelenség, elég csak a Borkai-ügyre utalnom. Volt olyan találkozó az egyik szállodában, ahol az alvilág egyik ismert alakja és a későbbi gyanúsított találkozott egy emberrel, akit a megzsaroltak azért küldtek, hogy valahogy állítsák le ezt a történetet.

Borkai állítja, hogy sosem drogozott. Volt kokain abban a sztoriban?

Ez a történet nagyon vékony csík lesz a könyvben, mert amit ki tudtam deríteni erről, azt már korábban megírtam. A húszas-harmincas évektől indulok, az akkori vibráló pesti éjszakai és alvilági élettől, amikor a kokain először hódított. Hangsúlyosan jelen lesz a vidéki Magyarország is, ahol például a közelmúltban egy elképesztő tragédiához, halálesethez is vezetett a kokain, de olyan kérdésekre is keresem a választ történetileg és a mában egyaránt, hogy a magyar »drogbárók« mennyire nagypályások mondjuk nemzetközi viszonylatban.”

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hirschattila
2020. augusztus 19. 09:58
Okádék ez a gyerek
matykox
2020. augusztus 18. 16:01
1 kis szarpiszkáló. Kinézetre is.
Bokros Birka
2020. augusztus 18. 11:31
Nem, valóban nem olvastam a Zsindexet, nem érdekel a vörös náci propaganda! Most is csak a Borkai ügyet ismeri a kedves vörös náci elvtárs a kommunista maffia kimaradt emlékezőtehetségéből. Na mikor mond le a kispesti vörös maffia? :D
Bokros Birka
2020. augusztus 18. 11:11
Borkai ügyet ismeri a kedves elvtárs, de a kispesti kommunista polgármester maffia tevékenységét nem! :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!