Leszbosz-szindróma

2020. szeptember 14. 07:06

Amíg aggódunk a menekültek tragikus sorsa miatt, elfeledkezünk az európai őslakosokról.

2020. szeptember 14. 07:06
Rab Irén
Magyar Hírlap

„Ne felejtsük, Németország december végéig az Európai Unió soros elnöke. Az elnökség prioritásai között nem szerepel ugyan az európai migrációs helyzet, de Angela Merkel szeretné a helyzetelőnyt kihasználni, és az öt éve húzódó menekültügyi kvótavitát végre lezárni. Újra előkerült a régi jelszó, az »európai megoldás«, ezt keressük már mióta! A migráció témája globális és európai kérdés, Európának végre közös menekültjogi rendszert kell elfogadnia, szól a verdikt.

Az Európai Bizottság szeptember 30-ra tűzte ki a javaslatok megvitatását, amihez ezernyolcszáz európai polgár véleménye is hozzájárult. Ők mondjuk egytől egyig elutasították a befogadást, bevándorlást, az illegális migrációt, de szavuk nem ér föl a döntéshozókig.

Közben, amíg aggódunk a menekültek tragikus sorsa miatt, elfeledkezünk az európai őslakosokról. Mikor hallunk már végre egy érzékenyítő riportot például a német sajtóban arról, hogyan szenved a migrációs nyomástól a túlterhelt, hajdan volt szép sziget, Leszbosz görög lakossága? Hogyan szenvednek a naponta különböző fondorlattal kikötő NGO-hajók emberrakományától a lampedusai, szicíliai olaszok? A bosnyák, szerb határvárosok túlterheltségét nem is emlegetve, hiszen ők kívül esnek az európai értékközösségen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luzitanxaver
2020. szeptember 14. 09:10
"Az elnökség prioritásai között nem szerepel ugyan az európai migrációs helyzet" Dehogynem. Vagy százszor lenyilatkozták vezető német politikusok, hogy a dublini rendszer reformját el fogják végezni (más kérdés, hogy nem fog menni, még német elnökséggel sem).
jucidom
2020. szeptember 14. 08:55
Akkor ismertem ki a segítségnyújtás hitelességét, amikor 2015-ben a Keletinél az élelmiszerosztók csak a migránsoknak adtak és a hajléktalanokat elzavarták, (azok kikukázhatták amit a migránsok eldobtak).
C.Dömötör
2020. szeptember 14. 08:55
Érdemes ezt a videót megnézni, hogy tisztában legyünk az ottani helyzettel. Leszbosz. https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=LoYN0cdA68g&feature=emb_logo A gépezet beindult, az NGO-k kiképezték a színészeiket, a nemzetközi sajtónak azt adják el, amit akarnak. A szegény beteg néni, aki percekkel azelőtt mozgékonyan rendezte a sorokat, most mentő után kiált, a percei megvannak számlálva. A fiatal nő másodpercek alatt lesz halálos beteg, nem tud járni, csak vinni tudják. Még kisgyereket is hoznak, (olyan, hogy szégyenérzet, az ismeretlen) és a nyugati, ,,független" fotóriporterek beállítják a hatásos jelenetet. Mindenki látja, hogy mi folyik, de a fenti film készítőjén kívül, senki sem szól ellene. Így megy ez, ilyen a munkájuk. Csapna beléjük Zeusz villáma. https://www.reitschuster.de/post/wie-auf-lesbos-falsche-bilder-erzeugt-werden/
C.Dömötör
2020. szeptember 14. 08:35
Henryk M. Broder ma feltett egy kérdést, ez engem is régóta foglalkoztat. Hogy létezik, hogy az iszlám államok szövetsége, 56 ország, ezzel a kérdéssel, ti. a ,,menekültek" sorsával, sohasem foglalkozik? Csak az európaiak kötelessége a humánus segítség? Ők nem ismerik ezt a fogalmat? Vagy az Arab Liga, 22 ország, pedig állandóan van valahol egy konferenciájuk. Átadják ezeket a remek, dolgos embereket a hitetlenek kezébe, ahol az alkohol, a kábítószerek, és más ezernyi veszély várakozik az ártatlan lelkekre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!