Mer’ kell

2020. szeptember 08. 13:24

A világot irányító, de természetesen „nem létező” erők akkor szokták látni engedni magukat, amikor fegyelmező hatalmi potenciáljukat akarják megmutatni.

2020. szeptember 08. 13:24
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

„Az MSZP–SZDSZ-kormánykoalíció 2003-ban elsőnek írta alá azt a levelet, amelyben leendő otthonukkal, az unióval szembefordulva az amerikai birodalom hazugsággépezetével vállaltak közösséget.

Amikor 2015-ben a német kancellár a migráció ügyében politikai stratégiai fordulatot hajtott végre, és ez hazai megítélését is megváltoztatta, azonnal meg is született az ezt visszatükröző magyar vicc. Ami azzal a kérdéssel kezdődött, hogy ha eddig egész normális volt, akkor most miért csinálja ezt Merkel, és az volt rá a válasz, hogy mer’ kell. Ugyanezt a társadalom-lélektani drámát írja le az a vicc is, miszerint szabad ember vagyok, szabadon azt csinálom, amit szabad.

S hogy mit szabad Európa legnagyobb hatalmú politikusának, azt egy pillanatra elég jól kirajzolta egy 2013-as történet, amikor egyszerre »véletlenül« kiderült, hogy az amerikai nemzetbiztonság rendszeresen lehallgatja a német kancellár legtitkosabb, pontosabban addig annak hitt, telefonját is. Az Európai Bizottsági elnöke, Jean-Claude Juncker cinikusan meg is jegyezte, hogy nagyon csalódott lenne, ha ő nem érne annyit, hogy őt is lehallgassák, s nagyjából ezen a kedélyes családi vitarendezési szinten el is akadt a dolog.

A világot irányító, de természetesen »nem létező« erők kizárólag akkor szokták egy pillanatra látni engedni magukat, amikor figyelmeztető, fegyelmező hatalmi potenciáljukat akarják megmutatni. Nyilván azért, hogy az érintettek még időben a »helyes irányt« válasszák a helytelen helyett, mert, mint tudjuk, »rendnek« kell lenni. Ez a rend, pontosabban e rend őrei most újra megmutatni készülnek magukat, és hogy hogy nem, megint a német kancellár a célpont.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2020. szeptember 09. 06:37
Faust: "Arany borjú fennen trónol, Mindenki előtte hódol. Érte koldus és király , fékevesztett táncot jár."
antares007
2020. szeptember 08. 21:17
Waze ez a rohadt Tablett,nem ide akartam tenni,hanem a Gyurcsány Atv és pofájához.
antares007
2020. szeptember 08. 21:14
Itt csak egy kérdést lehet feltenni a Fidesznek. Megmondanák uraim,hogy ez a fletó miért van szabadlábon?A választ én is tudom és ez a nagy baj.
szürkeSzarvas
2020. szeptember 08. 21:10
A lényeget a Bogár látja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!