Óvakodjunk az „európai értelemben vett” keresztényektől!

2020. szeptember 10. 07:25

Valószínűleg a félelem és a megfelelési kényszer kettőssége, ami kitermelte ezt a típust.

2020. szeptember 10. 07:25
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Vasárnap

„Kevés szomorúbb dolog lehet a világon, mint európai értelemben vett kereszténynek lenni. Mint pár alkalommal már megállapítottuk, ez közeli rokona – mondhatni ikertestvére – az európai értelemben vett konzervatívnak, de talán annyiban sanyarúbb az ilyen keresztény helyzete, hogy míg konzervatív társa »csak« egy politikai eszmét árul el, addig a baloldaliak pincsijeként tartott, úgynevezett rendes keresztény a Tanítást magát is szembeköpi.

Valószínűleg a félelem és a megfelelési kényszer kettőssége, ami kitermelte ezt a típust. Mondhatnánk, akkor vált el az ocsú a búzától, amikor a modern jobboldal – értem ezt most a szó pozitív értelmében, ami az akcionalitását illeti –, hívhatjuk populistának is, elkezdett nagy ívben tenni arra, hogy mit mond rá a baloldal, miként szidalmazza, hogyan és mennyire próbálja ellehetetleníteni, egzisztenciálisan megsemmisíteni.

Pszichológiai szempontból is érdekes korszak volt ez, hiszen kiderült, ki az, aki azért tulajdonképpen mindig inkább a baloldalhoz húzott és megkönnyebbült sóhajjal omlott a progresszió karjaiba és persze ott voltak azok a szépen idomított konzervatívok és keresztények is, akik beleragadtak a régi verklibe.

Őket úgy domesztikálták, hogy egy rendes jobboldali addig megy el, amíg ezt számára a baloldal jóváhagyja és utóbbinak elég csak felemelnie mutatóujját, még szólni sem kell, a konzervatív fülét-farkát behúzva iramodik jól ismert vacka felé.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsoltkom2
2020. szeptember 11. 02:54
Na ugye, hogy mindig szóba hozzák a keresztényeket. Már megint kereszténytisztulás történik... majd bemennek egymás templomaiba és szépen feldúlják egymásnak a leltártárgyakat. Hogyan lehet az, hogy 2000 év nem volt elég, hogy kiforrja magát a kereszténység. Most felhígulás zajlik vagy radikalizálódás? Nem mindegy, mert csak az egyik esetében kell fontolni a menekülést. Ki elfut, életet ment. Isten emberképe a fideszember... megannyi Novák-reprodukció 40 millióval kecsegtetett születés. Jönnek, mint a Vízözön. Ide kell képzelni a Hitchcock-film Psycho zenéjét a finale jelentből https://www.youtube.com/watch?v=RnYpF758Os0
Kofidisz Fapadopulosz visszatért
2020. szeptember 10. 20:13
"És ha valaki férfival hál, úgy a mint asszonnyal hálnak: útálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak, vérök rajtok." (Mózes III. könyve 20:13).
Pelso j.
2020. szeptember 10. 19:09
Gratula, szépen ásod az árkot immár a keresztények között is. A társadalom minden részét, csoportját egymás ellen hergeli a megélhetési komisszár fajtád a nyomorult baksisért, meg a pártelitért.
annamanna
2020. szeptember 10. 16:29
A mandiner ezerötszázadik alkalommal terjeszti azt a sátánista evangéliumot, hogy a keresztény önazonosság azon múlik, hogy egy faszi milyen lukba dugja bele a pöcörőjét. Ha punciba dugja, akkor keresztény, ha seggbe, akkor libsi. A mandiner ezerötszázadik alkalommal tagadja meg a tízparancsolatot: 2Móz 20,7 Az Úrnak a te Istenednek nevét hiába fel ne vedd, mert nem hagyja azt az Úr büntetés nélkül, a ki az ő nevét hiába felveszi. nem hagyja azt az Úr büntetés nélkül, a ki az ő nevét hiába felveszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!