Nagyot bukott a ZeKomanda

2020. október 28. 09:22

A hatalom egyre szűkülő mozgástere részben magyarázattal szolgál Kijev Budapest elleni durva kirohanására is.

2020. október 28. 09:22
Stier Gábor
Stier Gábor
Moszkva tér

Tovább folytatódott Volodimir Zelenszkij pártjának vesszőfutása a vasárnapi ukrán helyi választásokon. A hatalom egyre szűkülő mozgástere részben magyarázattal szolgál Kijev Budapest elleni durva kirohanására is. Ha ugyanis eredmények nincsenek, akkor az ellenségképet kell erőteljesebben építeni.

Csodák nincsenek. Másfél évvel Volodimir Zelenszkij 73 százalékos győzelme után a választók jelentős része elfordul a hatalomtól. Míg a Nép Szolgája tavaly nyáron a parlamenti választásokon még 43 százalékkal abszolút többséget szerzett a radában, addig most már 20 százalék alatt van a támogatottsága. A mára már a belső megosztottságával is küszködő hatalmi párt a milliós ukrán városok egyikében sem tudott komoly eredményt elérni.

A népszolgák a városi tanácsokban sok helyütt a harmadik helyre szorultak, mint ahogy a polgármester jelöltjeik sem jutottak be a második körbe.

Ez az eredmény azt is megmutatta, hogy a nyugat is kezdi leírni Zelenszkijéket, akiket az ország nyugati részében már megvert Petro Porosenko Európai szolidaritás nevű pártja, míg keleten és délen a Jurij Bojko és Viktor Medvedcsuk fémjelezte Ellenzéki platform-Az életért evnevezésű formáció. E két erő egyik oldalról az európai integráció és a nacionalizmus, míg a másik részről a béke megteremtése és az orosz kapcsolatok normalizálása nevében helyez egyre nagyobb nyomást a hatalmi pártra. De támadja már Zelenszkijt egykori támasza, Ihor Kolomojszkij is, aki a Nép Szolgájának szisztematikus szétverésével bosszulja meg, hogy nem kapta vissza a PrivatBankot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2020. október 28. 10:27
Soros demokráciája - a nyílt társadalom - íme, működik. Csak a vak nem látja.
Tót Ottó
2020. október 28. 10:17
Az unio meg az európai értékek,demokracia olyan haladó terápia Ukrajnának mint Hamilton kutyájának a vega kaja.Nagyon trendi csak beledöglött.Kis gazdája gondját viselte.A barom.A nyugatnak forditás egy Szent Istváni feladat lenne..nem fog menni.Legyenek azok amik.De ahhoz is vagy találnak egy ukrán Putyint vagy lesz még lejjebb is.
szürkeSzarvas
2020. október 28. 10:00
Ideje lenne Julia Timosenko comebackjának. EZEKNÉL-jobb volt. 1 alkalommal a Cárral is éjszakán át tárgyalt-lett is egyezmény reggelre az olajtranzitrol. :)
triumphator
2020. október 28. 09:33
Ez az egész Ukrajna egy rettenetes vicc. Létezésének kizárólagos alapja annyi, hogy az egykori Szovjetunió térképén be volt rajzolva egy ilyen "szovjet tagköztársaság".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!