A baloldalra nem számíthatunk

2020. november 05. 08:30

A védekezés során rendkívül fontos, milyen gyorsan tudnak reagálni a kormányok.

2020. november 05. 08:30
Bándy Péter
Demokrata

„Bár idestova nyolc hónapja élünk együtt a Covid–19-cel itt Magyarországon is, még mindig sok a kérdőjel, hiába kutatják a szakemberek világszerte a vírus »működését«. Ami azonban bizonyos, hogy a védekezés során rendkívül fontos, milyen gyorsan tudnak reagálni a kormányok. Nem véletlen, hogy a második hullámra válaszul több ország ismét bevetette a rendkívüli jogrendet.

Németországban például március óta óta széles rendeletalkotási hatáskört biztosítanak a szövetségi kormányzatnak, ezzel a felhatalmazással élve változtattak fertőző betegségek elleni védekezésről szóló törvényen, így az egészségügyi miniszter számára jövő márciusig lehetővé tették a rendeletalkotást. Franciaországban október közepén vezették be az egészségügyi vészhelyzetet, ami lehetővé teszi a kormánynak, hogy olyan korlátozó intézkedéseket hozzon, mint amilyen például a kijárási tilalom is. Csehországban október 5-én harmincnapos napos szükségállapotot vezettek be, október 27-én Andrej Babiš ennek meghosszabbítását kérte a képviselőháztól, amit a parlament alsóháza október 30-án el is fogadott, így – egyelőre – november 20-ig tart a cseheknél a kivételes állapot. A szlovák kormány pedig szeptember 30-án vezette be a veszélyhelyzetet, ami negyvenöt napig tart, és biztosítja a kormány számára, hogy szükség esetén szigorúbb intézkedéseket hozzon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gépész53
2020. november 05. 11:19
"A balliberálisok most ugyanott folytatják, a második hullámban is akadályozzák a döntéshozatalt: múlt héten például nem szavazták meg a karanténszabályok szigorítását." Tiszta röhej ez az írás! 2/3 van a parlamentben, mit számít, hogy az ellenzék mit szavaz meg? A kormány a saját felelősségét ne tolja se az ellenzékre, se a lakosságra!
Nori70
2020. november 05. 11:16
Tehát a baloldal miatt nem zártak be az üzletek, nincs, csak éjszakai kijárási tilalom, nincs távoktatés és home office, csak szórványosan, nem tesztelik még a legszorosabb kontaktjait se a fertőzötteknek, csak horribilis áron. Mindezt azért nem lehet, mert az ellenzék azt szerette volna, ha meghatározott idejű a felhatalmazás. Na ne hülyítsetek, ez még Habonyéktól is gyenge.
még fokozza
2020. november 05. 11:05
Biztos, hogy nem! Úgy, hogy imádkozzatok Istenhez tolvaj gazemberek!
nemecsekerno_007
2020. november 05. 10:08
A ballibek a probléma részei és nem a megoldásé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!