A Mi Hazánk ellen irányul a választási törvény módosítása

2020. november 25. 10:49

A Fidesz egyértelművé tette, hogy nem szeretne harmadik utat.

2020. november 25. 10:49
Dúró Dóra
MTI-OS

„A Fidesz a választási törvény módosításának kezdeményezésével egyértelművé tette azt, hogy nem szeretne harmadik utat, nem szeretne harmadik opciót a 2022-es országgyűlési választásokon. Ugyanúgy, mint a balliberális oldal, mindössze két listában gondolkodik, (vagyis vagy a Fideszre vagy a balliberális tömbre lehessen szavazni).

A választási törvény módosítása nyilvánvalóan a Mi Hazánk Mozgalom ellen irányul, hiszen a balliberálisok már korábban bejelentették, hogy - a DK-tól elkezdve, a Jobbikon át egészen a Momentumig – egy közös listát fognak állítani, sőt 2021. október 23-ig megnevezik a közös miniszterelnök-jelöltjüket is. A Fidesz azt gondolhatja, hogy a Mi Hazánk Mozgalom számára, állami támogatás híján problémát jelenthet 71 egyéni választókerületben elindulni. Innen üzenjük, hogy nem 71, hanem mind a 106 választókerületben fogunk tudni egyéni képviselőjelölteket állítani. Nem fog tudni minket ebben a Fidesz megakadályozni, mint ahogy a balliberális oldal hazugságkampánya sem fogja tudni meggátolni azt, hogy megkerülhetetlen parlamenti frakcióval rendelkező politikai erővé váljon a Mi Hazánk a 2022-es választások után.

Hiába állítja azt a balliberális oldal, hogy „aki nincs velük az a Fidesszel van”, valójában éppen a Mi Hazánk az egyetlen valódi ellenzéki párt, hiszen számos kardinális kérdésben a Fidesz és a balliberális oldal ugyanazt képviseli. Nemcsak a mentelmi jogot, vagy a mindkét oldalra jellemző korrupciót védik együtt, de közös érdekük a választási törvény módosításának az a része is, amely mostantól törvényessé teszi a választási csalást, a láncszavazást is.

Azzal, hogy mostantól legálisan lefényképezhetik a választópolgárok a kitöltött szavazólapjukat, azzal nyilvánvalóan például a cigánytelepeken toborzott, sok esetben írni-olvasni sem tudó analfabéta szavazókat fogják abban segíteni, hogy a megbízóiknak bizonyítékként megmutassák, leadták a szavazatukat arra a jelöltre és arra a pártra, amiért élelmiszert vagy pénzt kapnak.Ezért tiltakozik a Mi Hazánk Mozgalom a választási törvény módosítása ellen. Egyúttal azt is kezdeményezzük, hogy kössék írni-olvasni tudáshoz a választójogot, hiszen nonszensz, hogy ma Magyarországon a gépkocsivezetéshez általános iskolai végzettség kell, de az ország, a nemzet sorsáról, jövőjéről lehet dönteni úgy, hogy valaki még a pártok programját sem tudja elolvasni.”

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kompenzátor
2020. november 27. 11:10
Bocs, Dóra, de ha igaz amit állítasz akkor sajnos ki kell mondani hogy a fityisz intézkedése az ország érdekeit szolgálja, mert aki a fidesztől vesz el szavazatot az a moslékkoalíciót juttatja hatalomba. Szar ügy, hogy jobbos mikropártként nem lehet érvényre jutni orbáncék mellett, de sajnos ez feloldhatatlan probléma.
tuapse
2020. november 26. 09:30
Dóra, akkor hogy kerültél a Fidesz előzetes listájára a 27. helyen?
Harangláb
2020. november 25. 22:44
Dóra! Beszéld meg a volt párttársaddal! :)
Gyéressy Károly
2020. november 25. 16:38
Fogalmam sincs miért jó a ballib tábort egy listába tolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!