Az alapvető emberi jogok megtiprása a keresztény demokrácia/teokrácia nevében

2020. november 18. 18:43

Az anya nő, az apa férfi?

2020. november 18. 18:43
Perintfalvi Rita
Perintfalvi Rita
Mérce

„Ez a mondat egy óvodás kiszínező füzetre emlékeztet engem, ahol a kisgyereknek, aki még nem sajátította el az olvasás mesterségét, rajzok segítségével próbálják megmagyarázni azt, hogy mi is az a család.

Ennek alapján úgy tűnik, Magyarország Alaptörvénye laza könnyedséggel infantilizálja a magyar embereket és óvodás szinten beszél nekik egy rendkívül komplex társadalmi jelenségről. Mert ennyire értékeli őket.

S miközben egyik oldalról infantilizál, a másik oldalról megkérdőjelezi emberek és emberi kapcsolatok, sőt családok létezését! Hiszen nem vesz tudomást azokról a családokról, ahol történetesen nem egy férfi és egy nő nevelik saját vagy mások gyermekét (gyermekeit), hanem éppenséggel két férfi vagy két nő, esetleg egy férfi vagy egy nő.

Mert mi is az a család, ha nem az a hely, ahol szeretet, odaadás, gondoskodás és biztonság van? Mi köze van ennek ahhoz, hogy az anya nő, meg hogy az apa férfi? Senkinek nem a neme határozza meg azt, hogy mennyire képes szeretni vagy odaadó lenni. Azt, hogy mennyire képes áldozatokat hozni azokért, akiket szeret. Ezt nem az határozza meg, hogy kinek milyen a neme, hanem az, hogy milyen ember. És ha egy ország alaptörvénye megkérdőjelezi azt, hogy a legfontosabb emberi kapcsolat, vagyis a család minősége azon múlik, hogy a szülők milyen emberek, akkor igen nagy bajban van az az ország.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MimiU
2020. november 22. 21:18
A család nem hely. Amivel összetéveszti, az az otthon. Egyébként pedig egy gyerek tesz egy (házas)párt családdá. A gyerekhez pedig kellett egy nő és egy férfi. Minden egyéb csak hasonlít a családra és minden egyéb formációban a gyerek valami traumán már biztos átment sajnos... Ne próbáljuk már elhitetni magunkkal, hogy egyenértékű minden.
Gépész53
2020. november 20. 00:12
Tulajdonképpen beírhatták volna azt, hogy anya férfi, apa nő. Min változtatott volna? Bármekkora hülyeséget be lehet írni az alaptörvénybe, az tartalmilag nem vizsgálható.
Vallasz Vilmos
2020. november 19. 21:37
Akit kettő nő nevel annak kettő anyja van. Ha pedig kettő férfi neveli, akkor kettő apja van. Én meg azt is bevettem volna az alkotmanyba, hogy csak a születési nem alapján lehet valaki anyakonyvezve, mindenkinek joga van ahhoz, hogy ne zaklassák a születési neme miatt. A sportokban is a születési nemet vegyék alapul.
toef36
2020. november 19. 17:43
ÜRES FECSEGÉS! Nem tetszett semmi újat mondani, csak igazolandó a homosexualitást!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!