Ma Parragh Úr, a kamara elnöke újra megtámadta a településeket

2020. november 23. 23:17

Önök szerint kinek kell döntenie a helyi adókról, az esetleges kedvezményekről?

2020. november 23. 23:17
Cser-Palkovics András
Facebook

„Ma Parragh Úr, a kamara elnöke újra megtámadta a településeket. Kérem, hogy a demokrácia és az önkormányzatiság alapelve szerint most Önök is mondják el véleményüket! Önök szerint kinek kell döntenie a helyi adókról, az esetleges kedvezményekről (pl. iparűzési adó)?

A ) A település önkormányzatának

B ) A Kereskedelmi és Iparkamarának

Kérem kommentben írják meg, melyik lehetőséget támogatják! Szavazatukat előre is köszönöm!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2020. november 24. 12:21
jobb ha kussolsz! mert megbánod ha pofázol!
Hétszűnyű Kapanyányi Monyók
2020. november 24. 11:39
Soros egymás ellen uszítja nemzetünk legnagyobb koponyáit. Hol jár ilyenkor a Békemenet?
fejerzs
2020. november 24. 11:09
"Parragh László 2000 óta vezeti az MKIK-t, de a tagságról csak 2007-ig visszamenőleg sikerült adatot találnunk. Onnantól kezdve tavalyig 40 százalékkal, 31 ezerről 19 ezer alá esett a taglétszám, vagyis a jelek szerint egyre kevesebben tartják hasznosnak a tagságot az elvileg őket képviselő szervezetben. Nincs azonban szüksége a kamarának arra, hogy tagjai értékesnek és hasznosnak tartsák tevékenységét, mert besegített a kormányzat: 2012-től minden gazdasági társaságnak és egyéni vállalkozónak kötelező „regisztráltatnia” magát a területileg illetékes kamaránál. Ennek keretében cégmérettől függetlenül évi 5 ezer forintot kell fizetni. Ezért cserébe jár információszolgáltatás aktuális ügyekről, adott esetben ingyenes képzések, valamint pályázatfigyelés és némi segítség az üzleti partnerek keresésében. Legalábbis elméletileg, mert a gyakorlatban rengeteg cég panaszkodik arra, hogy semmilyen hasznosítható segítséget nem kap a pénzéért cserébe, miközben akadt néhány botrány luxusutazások, baráti cégeknek juttatott megbízások miatt. Most pedig különösen visszatetsző, hogy miközben Parragh László arról beszél, hogy a túlélés érdekében lélegeztetőgépen kell tartani a magyar cégeket – ezzel indokolta a hipa kétéves felfüggesztéséről szóló javaslatot -, a kamarai tartozások behajtása nem szünetel." https://g7.hu/kozelet/20201124/elhagyjak-a-vallalkozok-parragh-kamarajat-de-a-nav-vegrehajtast-nem-usszak-meg/
tintapaca
2020. november 24. 08:20
A polgármestereknek van valódi legitimitásuk a választókat tekintve. Éppen ezért óriási hiba volt a választójogi törvény olyan módosítása, amely kizárta a polgármestereket a parlamenti képviselők választhatóságából. Persze egy kormányzati macskajancsi könnyebben tárgyal egy talpas képviselővel, - ha egyáltalán fogadja -,aki mögött nem áll egy város lakossága, intézményrendszere, gazdasági ereje, vállalkozói. Az SZKP PB hanyatlásának a kezdete, és az MSZMP-é is, akkor kezdődött, amikor megszűnt a vezető kiválasztásban az alulról jövő tehetségek kiválasztódása a teljesítmény alapján, és a vezető grémiumok önkiválasztók lettek, vagyis azok kerültek be, akik feltétlenül lojálisak voltak a már bent lévők irányában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!