A kötelező kvóta új nevet kap

2020. december 22. 07:23

Ízlelgessük a fogalmat, amivel sokat fogunk jövőre találkozni: Másodlagos migráció, pontosabban annak megakadályozása.

2020. december 22. 07:23
Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán
Mozgástér blog

„A migránsok világnapján, december 18-án cikk jelent meg német médiában, amely elismeri, hogy a német uniós elnökség által beterjesztett Dublin-reform elbukott. Részint a járvány miatt, részint a tagállamok továbbra is eltérő érdeke miatt. Ez a szeptember végi javaslat alaphelyzetben önkéntes kvótákkal telepítené át az unió peremén feltorlódott migránsokat a felvételre hajlandó országokba. Ennek volt próbája az a 2019 szeptemberében hat hónapra elfogadott máltai mechanizmus, amely a Földközi-tengeren érkező migránsokat Francia-, Olasz- és Németország, valamint Málta között osztotta szét.

A német javaslat szerint növekvő migrációs nyomás esetén ajánlott, erős nyomás esetén kötelező kvóták lépnének életbe. A szöveg utal arra, hogy egyes tagországok a külső határok védelmével is hozzájárulhatnak a migrációs nyomás csökkentéséhez, ám az nem világos, hogy a kötelező kvóta erős migrációs nyomás esetén rájuk is érvényes-e? Azt már láttuk 2015-ben, hogy az »önkéntes« kvótákból többségi szavazással milyen gyorsan lesz kötelező kvóta. Az EU Bírósága pedig jellemzően a bevándorlást támogató határozatokat hoz.

A kvóta új nevet kap.

A migrációs nyomás pedig bármikor erősödhet. 2015-ben elég volt egy mondat »Mint szírt befogadunk!«, vagy egy selfi Merkel kancellárral, ami végigfutott az iszlám világban és egy egész népvándorlást váltott ki. Az most derült ki, hogy az akkor beáramló tömegből még öt évvel később is egymillió migráns él segélyen.

A németek most új szót találtak ki a kvótára. Ízlelgessük a fogalmat, amivel sokat fogunk jövőre találkozni: Másodlagos migráció, pontosabban annak megakadályozása. Berlin nem a nagyvonalú befogadási és segélyezési politikáján akar változtatni, hogy Hollandiához, Svájchoz, Dániához vagy Magyarországhoz hasonlóan végre ne vonzza mágnesként az Európában jobb életet kereső idegeneket.

A javaslat szerint a külső határon kéne dönteni a menedékkérő esélyéről. Ha esélytelen, hazatoloncolnák. Már ha hazája visszaveszi, mert eddig igencsak vonakodtak. Amennyiben kérvényének van esélye, akkor egy kvóta alapján szétosztanák őket a tagországok között, ahol az eljárást lefolytatnák. A másodlagos migráció, vagyis az egyik tagországból a másikba vándorlás megakadályozására, a migránsok csak a nekik kijelölt országban, vagy csak annak ellátása mértékéig részesülhetnének szociális ellátásban. A probléma ezzel kapun belülre kerülne és — a német vágyaknak megfelelően — európai szintűvé válna. Német európai problémára szerintük ugyanis európai megoldás kell.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2020. december 25. 20:00
'Mint szírt befogadunk' ? Talán: 'Minden szírt befogadunk.'
AKissLaci
2020. december 23. 20:23
Fenét. :-) Viktorka oda küld mindenkit, akit nem akar itt látni. A Fidesz nem szokta a belső hatalmi harcait kiteregetni. (Ami egyébként tök jó, kommunikáció szempontjából - ezt meg kell hagyni a szarháziaknak.) A Fidesznél nincsenek ilyenek. Persze, nincsenek... - a faszt nincsenek! Csak a Fidesz jó gazda - a nemkívánatos elemeket nem likvidálja, hanem elküldi őket kényelmes, nagyon jól fizető pozíciókba, azzal a feltétellel, hogy kussoljanak. Mindegyik kussolni fog - ha lenyomsz egy ciklust az EU-ban, annyi lóvét kaszálsz, hogy egy életre nem lesz bajod! (A barátnőm egyik barátnője éppenséggel Kovács Laci bácsi, MSZP-s agyman és doyen titkárnője volt négy évig az EU-ban - hadd ne mondjak semmit az elbeszéléseiből! De tisztában vagyok a jövedelmi viszonyaikról.) De nekem nincs ezzel semmi bajom. A politika ugyanis így működik. Ha kimész focizni a pályára, akkor néha esetleg megrúgnak. Van az úgy. Ha valaki ezt képtelen felfogni, akkor az vagy rendkívül ostoba, vagy menjen a picsába. A hazámnak (és nekem) akkor is Orbán Viktor politikája a legjobb, amikor látom, hogy Viktorka sleppje mennyit kaszál.leszarom. Kaptunk már ízelítőt belőle, hogy mit csinál az ellenérdekelt oldal. Részemről: Viktorka!
Friedrich Ferdinand von Beust
2020. december 23. 08:19
Ideje előszedni a raktárakból a műszaki határzárat, és felújítás után visszatelepíteni a nyugati határra. Azt a nyugat-európai keresztényt aki lemond a megtakaritásairól a magyar kincstár javára, letelepedik és dolgozik a neki kijelölt helyen azt befogadjuk.
matykox
2020. december 22. 21:06
Láthatjuk, hogy a német öngyűlöletté vált elmebajt hogy akarják kiterjeszteni Európa még normálisnak maradt részére! Nem, és NEM!! Ezek ismét a szemétlerakó-telep koncepciót akarják ránk erőltetni: hulladék emberszabásúak exportját ide, értelmes fehér embereket importálni meg oda! A leánykorában "brain drain"-nek nevezett neokolonialista agyelszívást rükverc-módban is működtetni akarják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!