Az AUR futballhuligánok, militáns neoprotestáns csoportok és veteránok mérgező szövetsége

2020. december 13. 09:04

Az AUR sikere nem vetít fényes jövőt előre Románia számára.

2020. december 13. 09:04
Maria Cernat
Transform Europe

„Fontos megjegyezni emellett, hogy az AUR futballhuligánok, militáns neoprotestáns csoportok és veteránok mérgező szövetsége, akik szerint Oroszország azért virágzik, mert Putyin személyében igaz vezetője van, az LMBT-közösségnek pedig nem járnak jogok. Számos oka van annak, hogy egy ilyen elképesztő politikai szövetség, nevetségesen abszurd üzenetekkel sikerrel gyűjtötte össze a román társadalom legmérgezőbb elemeit, a parlamenti helyek majd 9%-át szerezve meg.

A gazdasági stabilitás teljes hiányával megvert prekariátus és a román diaszpóra, amely külföldi munkavállalásra kényszerült, mert az országban nem jutott munkához, nagy arányokban szavazott erre a pártra. A szegénység, a COVID-válság katasztrofális kezelése és a tény, hogy az ortodox egyháznak nagy befolyása van a társadalom és a politika életére: mindezek és még számos tényező vezetett ehhez a meglepetéshez.

Miért fogalmaztam úgy, hogy a Drakula-politika végének vagyunk szemtanúi? A nemzeti liberálisok a szociáldemokratákat vámpírként festették le, a nagy gonoszként, amitől ők megvédik a polgárokat. Úgy tűnik, ez a stratégia végre veszít a vonzerejéből. Ugyanakkor nem lehetünk optimisták, hiszen az AUR sikere nem vetít fényes jövőt előre Románia számára.

A Nemzeti Liberálisok elriasztásra épülő stratégiája hanyatlásnak indult és az AUR egy teljesen más technikát választott. Ők az ortodox papok, neoprotestáns vezetők és veteránok társadalmi hálóit használták, hogy terjesszék az igét. Sikerüket a közösségi média okos használata mellett a társadalmi hálóknak köszönhetik, amelyek hűséges és fegyelmezett szavazókat bocsátottak a rendelkezésükre.”

(Papp Gáspár, a Mérce újságírójának fordításában.)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tehetős Totó
2020. december 13. 14:53
prekárius-az törékeny magyarul domnule Popescu ! Neoprotestáns, mi? Azért állítottak kelta keresztet Úzvölgyébe? Hogy az ortodox pópák füstölő lóbálását, meg sem említsük...
írmag
2020. december 13. 12:01
Cernat? Kötelet!
I_Isti
2020. december 13. 11:12
Militáns neoprotestáns?
Krupp Skya
2020. december 13. 10:28
Ki ez a rossz arcú picsa szebbet nem találtok? Hát lehet hiteles az aki ilyen csúnya és a szépséget akarja magyarázni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!