Ceterum censeo: Karácsony Gergelynek mennie kell!

2020. december 23. 08:03

Mi lesz így a demokráciával? Mikor szólal meg az Európai Bizottság? Mikor tiltakozik az Európai Néppárt?

2020. december 23. 08:03
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Magyar Hírlap

„Sötét időket él a magyar demokrácia. Leginkább Budapestre ereszkedett le az önkény mindent elborító gyilkos leple. A precedens nélküli hatalommal felruházott Karácsony nem először cselekszik kénye-kedve szerint. Aggodalmunk már a megválasztása utáni hetekben felerősödött, pedig akkor még nem volt rendeleti „kormányzás”. Alig egy hónappala beiktatása után ugyanis a „Kedves Vezető” (és bőségesre duzzasztott csapata) két lábbal tiporta földbe a sajtószabadságot. Az uniós országok fővárosaiban egyedülálló módon – adminisztratív eszközökkel – betiltotta a Lokál nevű ingyenesen terjesztett újságot. Pontosabban kitiltotta a közterületekről.

A veszélyhelyzet kihirdetése óta a főpolgármester kihasználta a pandémia okozta válsághelyzetet arra, hogy tovább építse hibrid rendszerét, és kitömje pénzzel a vazallusait. (Kedves Tamás Gáspár Miklós, vajon ez tényleg újfeudalizmus lenne?) A Párbeszéd politikusa a járványra hivatkozva évi negyvenszázalékos vezérigazgatói prémiumra adott lehetőséget a fővárosi cégek vezetői számára. 

Karácsony Gergely a szemünk láttára számolja fel a demokrácia utolsó bástyáit. De mi, köztársaságpártiak, mi, valódi demokraták és hazafiak tiltakozni fogunk mindenhol, ahol csak tudunk. Cikkeket íratunk a nyugati sajtóban, felszólalunk az unió parlamentjében, és támogatni fogjuk munkájukban a jogvédő civil szervezeteket. Közleményeket írunk és petíciókat indítunk, amit híres-nevezetes művészek és tudósok is aláírnak majd. És persze szólunk Geroge Clooney-nak is. De előbb összefogunk és nagyokat aggódunk.Ceterum censeo: Karácsony Gergelynek mennie kell!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 210 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2020. december 24. 22:16
Igen, így kell ezt. Elég volt belőlük Budapesten és az egész országban. Ceterum censeo: Karácsonynak menni kell - a ... csába!
kovtib
2020. december 23. 20:19
Rövid észrevétel: a fidesz fél Karácsonytól. Meg kell nézni, hogy mennyit foglalkozik vele a fideszes média, így a Mandiner is. Az is feltűnő, hogy csak negatív összefüggésben. Még a képi megjelenésre is figyelnek, hogy minél előnytelenebb legyen. Azt meg ne akarja velem elhitetni a századvég, hogy az ellenzéki szavazóknál Dobrev Klára népszerűbb, mint Karácsony. Már felsejlik a kampány, akarom mondani a megvezetés fő iránya.
matyi lúdas
2020. december 23. 19:57
https://i.imgur.com/pUEVXoG.jpg
ThunderDan
2020. december 23. 18:14
Ez most találó volt, nagyon. :)))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!