Multik: a nemzeti öntudat gyilkosai

2020. december 22. 10:46

Ne hibáztassuk a ragadozót, amiért elfogyasztja az őzikét. De azért vigyázzunk, hogy ne mi legyünk az őzike.

2020. december 22. 10:46
Ódor János László
Kontra

„A mostanában divattá váló direkt politizálástól és propagandától eltekintve is foglaljuk össze:

A nagyvállalat célja természetesen továbbra is a profitmaximalizálás: bármiféle társadalmi felelősségvállalást, jóemberkedést csak képmutatásból, érdekből, félelemből, divatból képvisel

A nagyvállalat (jelszavaival ellentétben) valójában pont, hogy felszámol mindenféle kulturális sokszínűséget közösségi- és csapatszinten, és egy bagolyköpet-szerű, értelmezhetetlen embermasszát hoz létre önmaga kreált, vélt értékei mentén, kizárólag a munkafolyamatokra koncentrálva – hiszen ez az érdeke.

A nagyvállalat egy párhuzamos, földrajzi lokációktól független, saját belső földkerekséget hoz létre, ahol az embereket és a munkafolyamatokat szabadon mozgathatja, variálhatja, selejtezheti igényei és érdekei szerint.

Nagy baj ez? Küzdjünk ellene? Bojkottáljuk? Ez van, ez adottság – a dolgozó pedig alkalmazkodik, ahogy május 1-jén meg a brigádgyűléseken is alkalmazkodott negyven éven keresztül.

​Ismétlem: ne hibáztassuk a ragadozót, amiért elfogyasztja az őzikét. De azért vigyázzunk, hogy ne mi legyünk az őzike.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2020. december 22. 20:50
Egy általános összefoglaló a vállalatról: https://egyvilag.hu/temakep/095.shtml Lásd benne külön a multikról, előnyeikről hátrányaikról: https://egyvilag.hu/temakep/095.shtml#p7 És az információs iparágakról (internetes vállalatok, média, pénzügyek, stb...): https://egyvilag.hu/temakep/095.shtml#p9
Pelso j.
2020. december 22. 20:01
A fidesz gőzerővel támogatja a multikat, a külföldi beruházókat, folyamatosak erről a győzelmi jelentések. Tehát most ki kivel van?
mokány
2020. december 22. 19:37
Ebül szerzett jószág, ebül vész.
mokány
2020. december 22. 18:14
Ezt a nézetet nevezik társadalmi darwinizmusnak ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!