A köztársaság és az alapértékek

2021. január 03. 07:51

Botrányba fulladt a francia szépségkirálynő-választás, a Miss France tavaly év végi gálája.

2021. január 03. 07:51
G. Fehér Péter
Magyar Hírlap

„Addig minden rendben ment, amíg be nem mutatták Miss Provence, vagyis April Benayoum − a versenyben a második lett, a szépségkirálynő első udvarhölgye – klipjét, amelyben a fiatal nő feltárta származását: anyám szerb–horvát, apám izraeli–olasz. »Hitler papánk téged elfelejtett elpusztítani« – csak egy a közösségi oldalakat elárasztó mocskolódások közül.

Éric Dupond-Moretti igazságügyi miniszter erre úgy nyilatkozott, hogy „tárcája tágra nyílt szemekkel” figyeli az antiszemita üzenetek szerzőit, mintha nem tudná, hogy kik voltak az elkövetők.

A francia köztársasági elnök mintha megfeledkezne arról, hogy sajtófőnöke az a szenegáli Sibeth Ndiaye, akit a francia lapok nyílt antiszemitizmussal vádolnak.

A legdurvább esetet a Le Canard enchaîné írta meg 2017 nyarán, amikor elterjedt, hogy meghalt Simone Veil. A kilencvenéves hölgy az egyik legismertebb holokauszttúlélő volt, konzervatív francia politikus és egyben 1979 és 1982 között az Európai Parlament első női elnöke. Sibeth Ndiaye-tól megkérdezte a lap, hogy igaz-e a hír. Mire ő: »Igen, az öreglány halott.«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
civis72
2021. január 03. 18:16
a muzulmán putri országok már csak ilyenek
briganti
2021. január 03. 18:14
ilyen az élet nyugat-romániában....
istvanpeter
2021. január 03. 15:30
A valóságban az antiszemitizmus tulajdonképpen nem is létezik, illetve verbálisan nem különül el a köznapi véleményektől, kritikáktól és a más szellemi megnyilvánulásoktól. Ennek a fogalomnak a tartalma és terjedelme is csaknem teljesen meghatározatlan és főleg uralmi, politikai és érdekérvényesítési célra használják. Holott, csupán arról van szó, hogy az embereknek, a népcsoportoknak a tapasztalataik, a tudásuk, az esetleges téveszméik alapján és egyéb körülmények folytán, a más népekről, valamint a velük kapcsolatos dolgokról és folyamatokról eltérő véleményük van és azokat más-más stílusban és érzelemmel fejezik ki. Egyébként az etnikumok, népcsoportok és vallások közötti viszonyokat általában a kölcsönhatások determinálják.
Hannibal
2021. január 03. 15:27
Ha valaki megnézi a csaj fényképét, és ezek után problémája van vele férfi létére, akkor tényleg mehet felvonulni szivárványos lobogóval.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!