A populizmus velünk marad

2021. február 03. 12:53

Az elit súlyosan tévedett. A populizmus visszatért és bosszút áll.

2021. február 03. 12:53
Nigel Farage
Newsweek

„A brexit lezárult, Donald Trumpot visszaűzték Mar-a-Lagoba, így az establishment talán azt gonolta, hogy a populizmus lejárt lemez. De az után, ami múlt héten a Wall Streeten történt, mi sem egyértelműbb annál, hogy az elit súlyosan tévedett. A populizmus visszatért, és bosszút áll.

Majdnem 40 éve, 1982-ben kezdtem el a pénzpiacon dolgozni. Kezdetben a híres-hírhedt Drexel Burnham Lambert, az 1990-ben csődbe kényszerített amerikai befektetési bank foglalkoztatott. Azóta is rajta tartom a szemem a piacokon. De az elmúlt négy évtizedben még sosem láttam olyat, hogy a kis befektetők olyan dühösek lettek volna, mint ma. A GameStop-részvényekért indult roham, amit az r/WallStreetBets nevű Reddit-fórum tett népszerűvé, az establishment elleni háborúvá fajult. Szoktalan módon ez egyesítette a bal- és jobboldali populistákat, és nem úgy tűnik, hogy hamar elcsitul ez a botrány.

Az Egyesült Királyság Európai Unióból való kivezetéséért folytatott hosszú küzdelmem során gyakran szóltam a »big banks, big business és big politics« szentségtelenháromságáról. Ez a szövetség még mindig létezik, ezért írtam, hogy »Egy követ fújnak«, amikor a nagy részvénybrókerek meggátolták, hogy ügyfeleik újabb részvényeket vásároljanak. A lényeg az, hogy a populizmus nem csak arról szól, hogy a választók beállnak egy-két erős figura mögé. Sokkal-sokkal többről van szó.”

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsekerno_007
2021. február 03. 14:39
Hol lehet ilyen GameStop részvényt venni? Szívesen törnék borsot a Hedge Found-ok orra alá, meg talán visszajönne egy kicsi pénz abból amit az előző válság elvitt.
LAW AND ORDER
2021. február 03. 13:42
Íme egy becsületes, tisztességes politikus! A nép akaratából a népért politizált! Ki is vívta vele a globális erőtér és a pénzügyi körök haragját...
zuerzavar
2021. február 03. 13:25
Ez a link: https://www.newsweek.com/gamestop-saga-proves-populism-here-stay-opinion-1565473 Faragenek igaza van, még vissza fog ütni az inga.
jolly77
2021. február 03. 13:25
"Navalnij azonnali szabadon engedését követelte a brit nagykövet amerikai kollégájával egyetemben" "Boris Johnson: Nagy-Britannia lesz az EU legjobb barátja" pedig volt olyan, hogy az illiberálisok elhitték, hogy már léteznek (de sosem értették, hogy ha a XX. század OLYAN volt, akkor a XXI. törvényszerűen ILYEN lesz... akármi történik, az illiberlizmus lehetetlen (akár a fejen állva élés)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!