A kereszténység az kereszténység, a valóság az valóság

2021. március 01. 15:04

Nagyon tisztelem Alföldi Róbertet, ő olyan okos és művelt.

2021. március 01. 15:04
Vésey Kovács László
Pesti Srácok

„Annyira pontosan tudja, mi a kereszténység, hogy vagy nagyon mélyen éli meg a mindennapokban az ő keresztény hitét, vagy igazán komoly teológiai előképzettsége lehet ennek az embernek. Mondjuk a hazudozást és a csúsztatást is profin műveli, úgyhogy talán valójában a kereszténységhez is ostoba, cserébe arról is gátlástalanul összehord bármilyen hazugságot.

Tulajdonképpen rettenetesen unalmas már ez a vicsorgó erőlködés, amit az utóbbi hetekben előadnak a #freeSZFE maszkjukat helyenként »a család az család« maszkra cserélő kulturális alkalmazottak és betegesen közléskényszeres átlagemberek. Mint egy rács mögé zárt, elvadult kutya: egy-két percig érdekes, ahogy tehetetlenül dühöng, de aztán már elég a csaholásából, és igazán kussolhatna, mert szeretnénk a saját dolgunkkal törődni. Szóval alapvetően nincs okunk az ilyen kivénhedt forradalmár-aktivisták tájékozatlan és rosszindulatú böffentéseivel foglalkozni (igen, a mindig az újdonság befogadását és a régi elvetését hirdető forradalmároknál fontos szempont, ha megöregedtek, elvetendővé váltak). Csak hát Alföldi lobbista-művész úr megszólított minket, engem is, mert azzal zárja a bejegyzését:

»Újra megkérdezem, mélyen hívő, igazi keresztény magyar honfitársaim, hogy ez így rendben van?«

Nos, igen, nagyon rendben van.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2021. március 01. 23:04
Vésey Kovács László, teljesen jól látod. Amikor ez kereszténységről beszél az a legaljasabb provokáció. Mindig Pósalaky úr bölcsessége jut eszembe: "Ugorgyunk", és az olvasás folytatásáról meg hogy "Az iccaka má megint valami bolondot álmodnék tülle, mint a mult iccaka."
Biivisz
2021. március 01. 21:32
A legviccesebb az, hogyha a vallás (nemcsak a kereszténység, bármilyen) materialista megközelítését vesszük is, miszerint a vallás nem más mint egy - a közösség meg-, és fenntartását szolgáló - ideológia, még ebből is a legelemibb logikával az következik, hogy nem tolerálhatja a nemi eltévelyedéseket. Nem azért mert "bűn", (bár a vallás így nevezi), hanem , mert terméketlen, azaz fenntarthatatlan. Nem véletlen, hogy a történelem során az aberrációk elfogadását mindig is, kivétel nélkül a társadalom pusztulása legbiztosabb előjelének tekintették. (Amúgy, most sincs ez másképp!)
mokány
2021. március 01. 19:38
Kutya ugatás nem hallatszik az égig.
zakar zoltán béla
2021. március 01. 19:16
Alföldi egy igazi Toldi. Szik sarja...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!