A kultúrharc és a genderelmélet

2021. március 19. 16:53

Az Európai Unió nemrég alkotott LMBTQ-stratégiát.

2021. március 19. 16:53
Szilvay Gergely
Demokrata

„Nemrég belekerült az Alaptörvénybe, hogy az apa férfi, az anya pedig n»ő. Korábban olyan törvényt hozott a parlament, hogy a személyi igazolványban a születéskori biológiai nemet kell feltüntetni, s ideiglenesen felfüggesztette a tb a »nemváltó« műtétek támogatását is. A baloldalon ezzel szemben »a család az család« kampány fut az azonos nemű párok örökbefogadásának engedélyezéséért, holott a parlament épp most korlátozta az egyedülálló férfiak örökbefogadási lehetőségeit.

Eközben nem kevesebb mint 4400 százalékkal nőtt azoknak a tinédzser lányoknak az aránya az Egyesült Királyságban 2018-ban, akik »nemváltó« műtétet kívánnak igénybe venni. Az Európai Unió nemrég alkotott LMBTQ-stratégiát, az Egyesült Államokban pedig Joe Biden és a baloldali többségű törvényhozás olyan törvényt hozott, mely szerint a szövetségi szintű sporteseményeken a női számokban indulhatnak a magukat nőnek képzelő férfi versenyzők is.

A feministák két táborra szakadtak a transzneműség kapcsán: az egyik támogatja a transzmozgalmat, a másik viszont a feminizmus eredményeinek veszélyeztetését és a régi nemi sztereotípiák felújítását látja benne – ők a »TERF«-ek, a »transzellenes radikális feministák«, akik ez ügyben ugyanazt gondolják, amit a konzervatívok.

Amerikában már 19 tagállamban – és számos nyugat-európai országban is – betiltották a »konverziós« terápiát, ami nem csak melegeket »heteróvá tévő« terápiákat jelenti, hanem azokat is, amelyek például tinédzsereknek segítenének elfogadni a saját testüket, a saját nemüket. Ezekben az államokban csak az »affirmatív«, azaz megerősítő terápia engedélyezett, ami kétkedés nélkül elfogadja azt az állítást, hogy valaki »férfi testben élő nő« vagy »női testben élő férfi« – ami nemrég még abszurdumnak számított volna. A konverziós terápia veszélyesnek számít, de egy sokéves, drága, fájdalmas és súlyos komplikációkkal járó, a testet elvileg ellenkező neművé alakító hormonterápia- és műtétsorozat nem számít veszélyesnek.

Vajon hogyan jutottunk odáig, hogy a nyugati világban meggyőzőnek és racionálisnak tűnnek olyan tautologikus, irracionális, szubjektív és szentimentális marketingszlogenek, mint »a család az család«, vagy a »miért baj, ha szeretik egymást?«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hájas Gerzson a buzik megríkatója
2021. március 20. 12:25
Ha oltóstratégia nincs legalább buzistratégia legyen
istvanpeter
2021. március 20. 12:19
A gender és az LMBTQ propaganda kiválóan alkalmas az emberi társadalom alapjának, a családnak a szétveréséhez, ami a háttérhatalom egyik legfontosabb célja.
121212
2021. március 20. 07:21
Nem tudom, elolvasta-e bárki a teljes szöveget, de ez a "véleménycikk" egy hirdetés, amiben Szilvay a könyvét reklámozza. Fizetett hirdetés - mondanám, de nyilván nem fizetett érte, sőt könnyen lehet, hogy akkora zseni a srác, hogy még neki fizettek azért, hogy egy véleménycikkben reklámozza magát.
Pneumaticus
2021. március 19. 22:43
Egy borzalmas, valóságellenes, Teremtő- és teremtésellenes, irracionális ideológia terjed. Nettó hazugság. Az Isten teremtett rendje elleni lázadás. Nem kétséges, hogy mi a forrása...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!