A bolsi mindig bolsi marad

2021. április 08. 13:08

Avagy Ferencből előtört a ’80-as években szocializálódott marxista?

2021. április 08. 13:08
null
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Vasarnap.hu

„Néha úgy érzem magam, mint Cato a szenátusban, mikor beszélhetett a mezőgazdaságtól kezdve az oktatáson át bármilyen katonai kérdésről, mondatait mindig a következőképpen zárta le: Ceterum censeo Carthaginem esse delendam, azaz továbbá úgy gondolom, Karthágónak vesznie kell. (...)

No, de beszéljünk inkább Gyurcsány Ferencről. Gyurcsányról, aki az elmúlt hónapokban, sokak meglepetésére magára erőltetett egyfajta atyai szerepet. Igyekezett úgy feltüntetni magát, mint a baloldal eszmei összefogóját – ami persze igaz is, csak nem pont ebből a szempontból -, aki nem nyilvánul meg igazán szélsőségesen, legalábbis a közelmúltban nem. Ide is, meg oda is tekint, kioszt egy-egy gyengéd, szülői sallert, csak hogy irányba kerüljön az elkanászodó, mosolyt villant másfelé.

És bár nyilvánvalóan erős, komolyan finanszírozott kommunikációs csapat áll Ferenc mögött, én nemigen értem, hogy szerda délután mi történt a Parlamentben. Direkt pozicionálták így, sutba dobva az eddigi szerepet, hogy aztán megint felvegye? Avagy Ferencből előtört a ’80-as években szocializálódott, ha nem is meggyőződéses, de a rendszerben magát remekül kiismerő marxista?

Ugye mindenkinek megvan, hogy Gyurcsány egészen konkréttal börtönnel fenyegette meg a kormányt – sőt, tán a kormányoldali képviselőket is -, többször is emlékeztetve a Fidesz-KDNP-t arra, hogy el fogják vinni őket. Nem is sokára. (...)

Nyomatni kell, fetrengeni benne, mint egy kanlott. Ki prolibb, ki mesterkéltebb, fiatalosabb, ki ősbolsi módon? Végül nincs ebben semmi meglepő. Csupán ma is szembesültünk vele, hogy milyen erőkkel állunk szemben, milyen emberi mélységekkel és azzal is, milyen sorsot szánnak nekünk. Ezzel a szemlélettel szükséges élni és cselekedni 2022-ig. És a többi? A tanulság egyszerű: a bolsi mindig bolsi marad.”

(Nyitókép: MTI)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2021. április 09. 17:55
A proli akkor is proli marad, ha beköltözik egy lopott villába...
barany
2021. április 08. 17:57
Részeg volt a nyomorult. Ami persze a parlamentben nem mentség, hanem bűn. Rágalmazott, és fenyegetőzött. Meg kellene fontolni a feljelentését. Igaz, hogy akkor meg (ripacsként) eljátszaná az ártatlanul megvádolt hazafit.
bagira
2021. április 08. 17:48
Gyurcsány elmondása szerint az apja több tízezer forintot lopott , számoljunk csak akkor egy tanár fizetése 800-900 forint volt ,hány ember fizetését lopta el ?
bagira
2021. április 08. 17:36
Az a Gyurcsány gyilkosozik akinek felesége felmenői gyilkosok ,apja börtöntőtelék volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!