Agymosás mesterfokon: a Netflix univerzum

2021. április 25. 12:16

Teljesen beteges, ahogy a legártatlanabb nézőket, a gyerekeket manipulálják.

2021. április 25. 12:16
Rákay Philip
Facebook

„(...)A Netflix nap mint nap megpróbálja lenyomni a torkunkon például annak a normalizálását, sőt bálványozását, hogy valaki transznemű. A Netflix ugyanis felvállaltan közvetítő médiuma a szélsőliberális, neomarxista, nyílt társadalmakat hirdető elmebajnak, sajnos igen hatékonyan puhítva a képernyők előtt »szocializálódó« fiatalokat.

Nem egyszer azt a technikát alkalmazva, hogy egy sorozat második, vagy harmadik szériájában - amikorra már kialakult az érzelmi kötődés - derül ki akár több szereplőről is, hogy meleg, vagy kerül elő egy transznemű »hős« karakter. (például: Money Heist, Designated Survivor, stb.)

Minderre persze könnyedén legyithetnénk is, hiszen Hollywood balliberális szerepvállalása után már nem lepődünk meg szinte semmin, de amikor a nyílt, transz propagandát már a legkisebb gyerekeknek szánt sorozatokba is beleerőltetik, akkor bizony szólni kell.

A The Baby-Sitters Club című sorozatban az egyik főszereplő Bailey, aki biológiailag fiú, azonban transznemű lánynak vallja magát. Nem mellesleg, egy hatéves! gyerekről beszélünk…

Az egyik jelenetben Bailey kórházba kerül, s a kezelő orvosa, a kórlapját vizsgálva, fiúként beszél róla. Bailey 12 éves barátnője elképesztő stílusban oktatja ki az orvost arról, hogy egy transznemű gyerek számára milyen mélyen traumatikus élmény lehet a “misgendering”, vagyis: amikor lány helyett fiúnak nézik.

Itt tart a Netflix. Teljesen beteges, ahogy a legártatlanabb nézőket, a gyerekeket manipulálják. Őszintén: mégis mi keresnivalója van egy gyereksorozatban az agresszív, szélsőliberális identitáspolitikának?

De a Netflix itt nem áll meg, számos esetben történelmet, múltat is hamisít, ezzel is ugyanazt a kampánycélt szolgálva. Így történhet meg például az az abszurditás is, hogy az 1800-as években játszódó, Bridgerton című sorozatban fekete arisztokraták élnek az angol palotákban, s az angol királynő szerepét is egy feketebőrű színész játsza.

Lélegzetvisszafojtva várom azt a pillanatot, amikor egy Martin Luther Kingről szóló film címszereplőjét egy fehér művész alakíthatja, vagy egy kínai… Nonszensz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sörivó
2021. április 26. 09:24
A Netflix engem is zavar. Nem tudok eleget inni, hogy ne legyek mérges rájuk. Még úgy sem, hogy nem is nézem.
kitiltott
2021. április 25. 23:11
Szeretném ha egy ballib agytröszt nem a szerzőt szidná hanem érvelésekkel alátámasztaná hogy miért lenne jobb Magyarországnak és nekünk magyaroknak a Netflixen Előre jelzett világ? Milyen haszna származik a világnak abból ha igazodik a 0.000000001 ezrelék agyhalott barom hoz..? Mi lenne ha engednénk a dilidokikat dolgozni?
Akitlosz
2021. április 25. 22:20
A Netflix pénzes szolgáltatás. Minek veszi meg, akinek nem tetszik? Hogy aztán szapulhassa újságíróként, mert ez a munkája? A szerző már eddig sokkal több netflixet látott, mint amennyit én egész életemben fogok. Jelenleg zérónál tartok.
Bastian
2021. április 25. 19:14
Minek netflix ha ott az ncore! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!