Ausztriában „nyalókás tesztelést” indítanak az óvodákban

2021. április 12. 08:48

Itthon a kormányoldalon teljes a tesztfóbia, hiszen akkor a valóságot látnánk.

2021. április 12. 08:48
Szél Bernadett
Facebook

„Ez megint zseniális! Nem annyira finomak, mint a képen, de Ausztriában az iskolák után »nyalókás tesztelést« indítanak immár az óvodás korosztályban is. És mivel nem ijesztgetni, hanem bevonni akarják a kicsiket, mindezt képesek gyermekbarát módon intézni. A programot a legfertőzöttebb tartományokban kezdték, és ha jól megy, kiterjesztik, mert a lehető legnagyobb biztonságot akarják garantálni az ovikban — és persze nem a szülők zsebére, úgyhogy ez is központi finanszírozás.

Itthon a kormányoldalon teljes a tesztfóbia, nyilván azért, mert ha ingyenes és tömeges tesztelés menne rendszeresen, akkor a VALÓSÁGOT látnánk és nem a kedves vezető kedvenc hobbija lenne a fő szempont a járványkezelésben. Nem tudom eleget mondani: ha a magyar kormány nem biztosít nekünk tömegesen, ingyenesen és rendszeresen teszteket, a járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszközének használatát _tagadja meg_ tőlünk. A nagy kérdés, hogy miért!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dorset Naga
2021. április 12. 22:19
Széna szalma köpönyeg nyálazd meg a tökömet.
balbako_
2021. április 12. 19:10
Átoltás helyett tesztelgetnek. Ennél csak az oltás a jobb!
VeJoLa
2021. április 12. 19:03
Berni, néha már kicsit saknállak, mert a mindennapi kottyanásaiddal szerintem te vagy az egyetlen képviselő, aki megdolgozik a fizetéséért. SAJNOS.
palicsi
2021. április 12. 17:26
Annyira jó ez a tesztelés mantra, hogy csak no! Szlovákiában a tömeges tesztelések után emelkedett meg drasztikusan a fertőzöttek száma! Az történt, hogy a gyorsteszt, amit használtak, a pozitív esetek felénél negatív eredményt ad. Ennek birtokában aztán elindult a népvándorlás (fél éve nem láttam a rokonaimat barátaimat...), aztán berobbant a járvány! Inkább óvatossan ezzel a tesztelés dumával!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!