A szubjektív korról

2021. július 05. 11:23

A subage ideológia a történelmen átívelő korosztályos elnyomás alól szabadítja fel az egyént.

2021. július 05. 11:23
Szent István Intézet
Facebook

„Alább egy parabola (jelképes értelmű, szándékoltan groteszk írás) következik. A fiktív felvetéssel véletlen sem szeretnénk megsérteni senkit, csak görbe tükröt kívánunk állítani korunk divatos szellemi túlkapásai kapcsán.Vicc vagy nem is annyira vicc? Gondolkozzon mindenki és döntse el maga! Lélekkor – avagy számoljunk le a numerikus felfogásból fakadó rendszerszintű társadalmi elnyomással!

– A »subage (subjective age, azaz szubjektív életkor) mainstreming« filozófiai-szociológiai és pszichológiai megalapozói a világot a numerikus elnyomás alól szabadítják fel, az egyén korábbi, születésétől számított életkorának mitikus és a személyiséget gúzsba kötő korlátait oldják fel és teszik személyes döntéssé a megélt, szubjektív kor kiválasztását. Természetesen fontos, hogy e fluid belső azonosulás változhasson az idő múlásával.

– A subage ideológia a történelmi korokon átívelő korosztályos elnyomás alól szabadítja fel az egyént és végre idejét múlttá teszi, a nyelvből kitörlésre kényszeríti az olyan retrográd kifejezéseket, mint »koravén«, »gyermekded«, »örökifjú«, »felnőttes« vagy éppen »babás«.

– A BCTAE+- (babys, children, teenagers, adults, eldelry stb.) mozaikszó olyan átjárható kategóriákat jelöl, melyek végre feleslegessé teszik a személyi okmányokban a félrevezető »életkor« vagy »születési idő« kitételeket és ettől fogva mindenki a számara önazonos subage kategóriával határozhatja meg önmagát.

– Ahhoz, hogy ki-ki komfortosan élhessen saját választott kora szerint, természetesen az államoknak meg kell tenniük néhány apróbb változtatást: az óvodai csoportok, iskolai osztályok üdítő sokszínűségét biztosítani kell, ahogy az egyetemi, munkahelyi, szociális és idősgondozási területeken és a nyugdíjrendszerekben is új, flexibilis eljárások, szabályok kellenek.

– A kórházi csecsemő- és gyermekosztályokon, valamint a felnőttosztályokon való ellátás is változás előtt áll, ahogy a nyugdíjrendszer is reformot követel. Különösen fontos, hogy a lélekkor szerinti testkép mindenki számára TB finanszírozottan elérhető lehessen: az öregítő vagy fiatalító kezelések, ezek ide-oda változtatása, valamint a termékeny időszakon túli vagy az azt megelőző gyermekvállalás is biztosítandó az immár subage szempontok szerint is újragondolt reproduktív jogok keretében.

– A subage bizonyára felkelti majd a marketingszakma érdeklődését is, hisszük, hogy a multinacionális cégek szimbólumunkat, a »Számtalan világ kerekét« elhelyezik majd termékeiken, ahhoz a céljainkkal való azonosulást kifejező profilképkereteket is elérhetővé teszünk. A BCTAE+- aktivisták a közösségi média felületeken osztják meg szívmelengető személyes történeteiket, korváltásuk olykor nehéz, de mindig lelki megnyugvást hozó útjáról.

– Hamarosan egy progresszív bútorbolt BCTAE+- kanapékat is dob a piacra, lesz köztük cumis-nyunyókás; beépített rajzfilmlejátszós; lábmelegítős-szemüvegtartós – a többi legyen meglepetés…”

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kortárs
2021. július 05. 12:35
Ez jó! Kellene egy zászló és indulhatna a mozgalom! Le lehetne nyomni az lmbtkq-t. Viktor meg követelhetné az eu-ban a kodifikálását, ahányszor. a gendert szóbahozzák. :)
tomtam
2021. július 05. 11:52
Lesz itt kérem minden, ha nem vigyázunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!