Európa még nem veszett ügy

2021. július 03. 08:23

Meghúztuk a védvonalakat, hogy ne történhessen lopakodó szerződésmódosítás!

2021. július 03. 08:23
Varga Judit
Varga Judit
Facebook

„Meghúztuk a védvonalakat, hogy ne történhessen lopakodó szerződésmódosítás!

Európa még nem veszett ügy. Sokan vagyunk, akik még mindig kiállunk az alapító atyák álmai és az EU alapértékei mellett.

Olasz, francia, spanyol, dán, észt, litván, finn, bolgár, osztrák és holland pártok is csatlakoztak a magyar kormánypártok mellett ahhoz a lengyel nyilatkozathoz, amely egységesen lép fel a nemzeteket felszámoló európai szuperállam koncepciójával szemben.

Résen kell lennünk és erősen kell tartanunk védvonalainkat, hogy az Európa jövőjéről szóló konferencia-sorozat ne essen át a ló túloldalára. Meg kell akadályoznunk az alapszerződések újraértelmezését és az integráció káros továbbmélyítését, hogy elkerüljük az újabb válságokat.

Jó látni, hogy mennyien vagyunk Európa-szerte, akik a józan ész mentén képzelik el kontinensünk jövőjét. Akik készek megvédeni a nemzeti értékeket, a családokat és a keresztény hagyományokat.

Vannak olyanok, akik Európát színtelen és szagtalan masszaként képzelik és le akarják rombolni az eddig megszokott társadalmi struktúrákat. Térdre akarják kényszeríteni a nemzetállamokat, ami az európai szabadság és legnagyobb vívmányunk, a demokrácia végét jelentené.

A »több Európa« gondolata azonban többször megbukott már az elmúlt években. Ez látható volt a migrációs válság kezelésében és a közös vakcinabeszerzésben is. Hatékony cselekvésre ezekben a kérdésekben is csak az erős nemzetállamok voltak képesek.

Az aláírt nyilatkozattal a jobbközép politikai közösségek erős üzenetet küldtek az Unió intézményeinek, hogy vannak még, akik nem hagyják elveszni a szabad Európa eszméjét.

A falak már állnak, melyekből szeptemberben Varsóban erős vár épülhet!

Rajta hát!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kiscsillag
2021. július 06. 10:26
Igazságot Magyarországnak!
madárinfluencer
2021. július 04. 21:02
Az EU eredetileg tervezett alkotmányát két, a jogállamiság élharcosaként ténykedő országban (Franciaországban és Hollandiában) népszavazáson elutasították. Ezután jött a nagy trükk, a lisszaboni szerződés amiről már nem tartottak népszavazást, mert ez a jogállamiság ..........., ha ők csinálják. Mint ahogy trükköztek a Sargentini jelentés szavazásakor is. Most, hogy - a keleti bővítéskor külön-külön végrehajtott csatlakozási tárgyalások során alkalmazott -"oszd meg és uralkodj elv" már nem működik, mert a keletiek rájöttek, hogy a bővítés egy nagy átverés volt, MEGPRÓBÁLJÁK AZ EGYESÜLÉS ALAPELVEIT UTÓLAG EGYOLDALÚAN MEGVÁLTOZTATNI. Ehhez hasonló pofátlanságot még Orbán Viktor sem engedett meg magának. A migrációról nálunk volt népszavazás (igaz érvénytelen lett), de a migránspártoló nagy nyugati tagállamok soha nem tartottak erről népszavazást, hanem progresszívnek mondott, ABNORMÁLIS IDEOLÓGIÁJUKKAL VISSZAVEZETIK EURÓPÁT A NÉPVÁNDORLÁSOK KORÁBA. A Brexit-hez és a Svájccal folytatott tárgyalások megszakadásához Orbán Viktornak semmi köze. Az EU szétverésén az EU politikai vezetése dolgozik. El ne higgyük már, hogy amiatt kell Magyarország megbüntetni, mert a magyar kisgyerekek nem tudhatják meg előbb, hogy vannak homoszexuálisok, mint ahogy megtudják, hogy nem a gólya hozza a kisbabát. Az EU költségvetésének legutóbbi szavazásánál először nem a magyarok és nem a lengyelek fenyegettek vétóval, hanem a "fukar négyek" (svédek, dánok, hollandok, osztrákok). Érdekes módon ez nem volt baj. A német alkotmánybíróság döntéséről nem is beszélve. Azoknak üzenem, akik Varga Judit jogi végzettségét kevésnek tartják az igazságügyi miniszterré való kinevezéshez, hogy Svédország miniszterelnöke hegesztő végzettségű, a korábbi osztrák kancellár taxisofőr volt, az Európai Parlament korábbi elnöklének, Martin Schulznak meg még érettségije sincs.
istvánkeve
2021. július 03. 19:10
Az itt kibontakozó pártszövetség olyan nagy frakciót képezhet a következö EUP-ban, ami a jelenlegi hatalmi arányokat megszüntetheti. A jelenlegi EU-bürokraták félelmét ettöl, bizonyítja az az "egyhangú" rágalomözön, amit nap-mint nap a nyugati rendszerhü sajtóban olvashatunk bármely magyar/lengyel törvényröl.
Zokni
2021. július 03. 18:56
"Európa még nem veszett ügy" - mondja. Szóval még kihozható egy-két potya lakás belőle. Akko' jó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!