Győztesek és vesztesek

2021. július 19. 07:53

Az úgynevezett elszámoltatás csak a politikai dilettánsok vágyálma mindkét oldalon.

2021. július 19. 07:53
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

„Természetesen mindkét politikai oldal nyerni akar a következő választásokon. De szerintem nagyon különböző a tét. Játsszunk el a gondolattal: mit nyerhetnek és mit veszíthetnek a pártszövetségek 2022-ben? Ha a Fidesz-KDNP nyer, a legkisebb zökkenő nélkül folytatja tovább a kormányzást. Most hagyjuk, hogy ezt ki hogyan minősíti, a lényeg, hogy a számukra minden megy tovább. Mit kap a hat ellenzéki párt, ha nyer? Azt a jó eséllyel megoldhatatlan feladatot, hogy egymással szöges ellentétben álló eszmei alapokon meg kell próbálniuk tartósan együtt kormányozni.

Mi történik a Fidesz-KDNP-vel, ha veszít? A felcsúti pert és a hasonló infantilis fantazmagóriákat most hagyjuk, az úgynevezett elszámoltatás csak a politikai dilettánsok soha be nem teljesülő vágyálma mindkét oldalon, eddig is az volt, ezután is az marad. A jelenlegi kormánypártok, ha veszítenek, kapnak legföljebb négy év kényelmes nyugalmat ellenzékben, készülve a következő választásokra. Sok ember biztosan elveszíti az állását, de még többen nem, a két párt és a »holdudvar« egyben marad, a parlamentben lesz egy bivalyerős, egységes ellenzék, amely naponta deresre húzza az egymással is harcot folytató új kormánypártokat. Mi lesz a hat párttal, ha veszítenek? Az összefogás szétesik, a saját köreiken belül megindul a mindenki háborúja mindenki ellen, a holdudvar pedig azzal fog foglalkozni, hogy a másikra húzza a vereség ódiumát. A kormányoldal simán túlél egy vereséget, az ellenzék a vereségbe biztosan belerokkan, de lehet, hogy a győzelembe is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2021. július 19. 15:40
Ha a Klein család (uralma) visszajön,az usai hisorsosok mindent széttépetnek,hogy itt többé ellenállas ne lehessen+Világbanki ,IMF és egyéb függések "bekapcsolása",esetleg görög tipusú csőd,amelyben ők lesznek a megbizott menedzserek. Bármit,de EZEKET soha többé. Bencsik,te ehez is hülye vagy,mint amikor a Nappali Hold idején MUOSZ titkárként a zsidó hiénákkal üvöltöttél együtt a Csoorit "megkövezendő". Nem.feledjük. Nagyon szégyelld a köpönyegforgató pofádat..
Tiszafa
2021. július 19. 12:34
"A kormányoldal simán túlél egy vereséget...", de az ország biztosan NEM! Ugyanis muszlim invázió van, ami egy bő 700ezres muszlim tömeget jelentene. Az Unió által tervezett 34 millió befogadandó migránsból lakosságarányosan bizony 700 ezer jutna Magyarországnak. https://www.origo.hu/nagyvilag/20201213-34-millio-migarns-europaba-telepitese-soros-terv.html Ennyi muszlim kapna és biztos hogy megkapnák, mert kellene a szavazatuk a következő választásokon magyar állampolgárságot, de azonnal ám!! És ez csak az alapszám. Erre jönne rá a családegyesítés címén a többi kb. 1,5-2 millió! Ezeket mind a magyarok tartanák el. Minden kedvezmény, ami most van a családoknak meg bárkinek, megszűnne. Az adók és árak az egekbe emelkednének. Ebbe Magyarország belepusztulna. Tehát most, amíg tart Európa inváziója, egy Fidesz bukás nem csak azt jelentené, hogy 4 év alatt újra padlót fogna a magyar gazdaság és lehúzott gatyával totyognánk a saját szarunkban, mint 2008-2010 között, hanem a muszlim tömeges betelepítés miatt - amit később már a büdös életben nem lehet visszacsinálni - befejeznék rajtunk Trianont. Magyarország 20-25 év múlva muszlim ország lenne, ahol legelsőnek a baloldaliakat fejeznék le a muszlimok, mert a hazaárulókat ők is megvetik.
Pelso j.
2021. július 19. 10:53
Bagatellizálni (is) tanulj meg.
s.g.l.
2021. július 19. 10:34
Az egész visszanyúlik oda : 92-es székházlopás, amit OgV elismert Szárszón, - többet sem ment oda, mert kérdeztek tőle egy-smást.- Kuncze belügyérként futni hagyta. 2002-ben inkább Kellert nyírták ki a szocik amikor kiderült több mint 160 ügyet fogadott be a rendőrség és adta át megalapozott gyanuval az ügyészségnek. Szóval ha 94-ben a ma több mint 30 milliárdos székházlopással elszámoltatják OgV-t ma nincs fideszmaffia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!