Iskoláinkban nincs helyük aberrált fickóknak

2021. szeptember 10. 19:13

Amikor megrendül egy civilizáció, akkor a jobbító folyamatok helyett a bomlasztóak kerülnek többségbe.

2021. szeptember 10. 19:13
null
Boross Péter
Vasarnap.hu

„Magam is értetlenül tapasztalok számos olyan folyamatot, amelyekkel szembe kell néznie Magyarországnak. Mindezekre csak egy magyarázatot találok: amikor megrendül egy civilizáció, akkor a jobbító folyamatok helyett a bomlasztóak kerülnek többségbe. Valami hasonló történik napjainkban is. Korunk a 4. századbeli, haldokló Róma sorsát idézi.

Ahogy a római polgár kategóriáját is lassan felfalta a belülről megromlott civilizáció, úgy lehet, hogy ránk is ez a sors vár. Láthatjuk, hogy a különböző külső erők hatására a liberális szabadságőrjöngés, a normadöntögetés a romlás útjára vezette a nyugati társadalmakat. A keresztény-konzervatív értékek egyre kevésbé vannak jelen. A korábbi hagyományok megkérdőjeleződnek, a társadalmi viszonyok szétesésével fenyegetnek.

Nem egy másik külső hatalom fogja az európai civilizációt sem megszüntetni, hanem az önmagától, a belső dezorganizációtól fog felbomlani. Sajnos az egész fehér-civilizáció is ebbe a stádiumba fog belekerülni.

– Mi lehet a háttérben álló ok?

Az új és erőltetett felfogások. Az, hogy a szabados rendek a korábbi értékeket kezdik ki és kérdőjelezik meg. Azok a normák, mint például a nemzet, a család, a haza, a keresztény alapelvek – amelyek e pillanatban még kellő erővel bírnak Magyarországon –, máshol már valós ellenszenvet és dühöt váltanak ki. Ott már ezek az értékek feloldódtak. Nekünk nem mindenben kell követnünk a feje tetejére állt világot. A jelenünk kihívásaira vannak más megoldások is.

Van magyar válasz is, mely, mondhatni, a konzervatív felelet. Ez az az út, melyet Nyugat-Európából vagy éppen az Egyesült Államokból számos összehangolt támadás kísér. E szellemi csoportosulások célja, hogy Magyarországot és a magyar kormányt lejárassa, valótlan híradásokat közöljenek róla.

– Mit tehetünk ezek ellen?

Mit-mit? Harcolnunk kell tovább! Nem csüggedhetünk egy percre sem, optimistának kell lennünk. Bízni kell abban, hogy egyszer csak fölébred az európai ember és ismét értékként fogja tekinteni azokat az erélyeket, társadalmi rendet, melyeket elődjei a korábbi évszázadok során kialakított. Az európai kulturális rendnek kell hogy legyen még jövője.

Ugyanakkor azt is látom, hogy nagyon nehéz dolog vár a következő generációkra, melyek nem akarnak a normális látásmódtól elszakadni. Mivel a szélsőséges elveket vallók kezében vannak a meghatározó kulturális és tömegtájékoztatási pozíciók, ezért a hagyományos emberi értékeket pártolókat megpróbálják majd megváltoztatni, elveiktől eltéríteni.”

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szárma
2021. szeptember 12. 20:45
Bölcs, reális életszemlélet.
Senki Alfonz
2021. szeptember 11. 22:39
Végre egy igazi úriember, ő a Hóbagoly, a Dél-Pesti Vendéglátóipari Vállalat rettegett igazgatója, munkásőr parancsnok, a Szocialista Hazáért Érdemérem kitüntetettje. Tisztán gondolkodó szélkakas, vagy igazi zsoldos?
adamastor
2021. szeptember 11. 20:07
Éppen ezek azok a fajta nyilatkozatok, amik a nyakunkra hozzák és legitimálják az lmbtq-mozgalmat. Az "aberráltság" ugyanis a "helyes útról való letérést" jelenti. Minél több ilyen hangzik el, annál hangosabban mondogatják majd, hogy mi a "helyes útra akarjuk kényszeríteni őket", vagyis arra, hogy ne legyenek többé melegek, transzok stb. Miközben ilyenről szó sincs, egyedül azt kérjük, hogy ők ne avatkozzanak bele a mi, vagy a gyerekeink életébe. Boross megfogalmazása egyszerűen olaj a tűzre, tök ártalmas az ilyen.
Tiszafa
2021. szeptember 11. 12:12
"Iskoláinkban nincs helyük aberrált fickóknak" Helyes. De akkor azonnal ki kell rúgni a tanári kar azon liberális eszmeiségű részét is, akik nem látnak kivetni valót az LMBTQ-s "aberráltak" iskolákban elkövetett gyermekrontásaiban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!